GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΛΟ! ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ το «πράσινο διαβατήριο» για τον εμβολιασμό η γαλλική κυβέρνηση...

Στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1 το βράδυ της Τρίτης ο ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Olivier Véran, είπε “όχι το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρ...


Στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1 το βράδυ της Τρίτης ο ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Olivier Véran, είπε “όχι το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό”, “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύθηκε και ο Πρωθυπουργός ομοίως”. 

Σύμφωνα με τον ίδιο ο εμβολιασμός για Covid-19 δεν θα είναι απαραίτητοςούτε για να πάρεις μέσο μαζικής μεταφοράς”, ούτε “για να μπεις σε restaurant ή για να εργαστείς”. “Μέσα στο πλαίσιο που γνωρίζουμε να υπάρχει εμπιστοσύνη και οι Γάλλοι να εμβολιαστούν ελεύθερα. Η κυβέρνηση δεν θα προτείνει αυτό το κείμενο -σχέδιο νόμου στη Βουλή για πολλούς μήνες μέχρι να βγούμε από την κρίση. Η διαμάχη, διαβούλευση έκλεισε.”

Δεν τίθεται θέμα πράσινου διαβατηρίου μετά το σάλο και την πολιτική επίθεση που δέχθηκε η κυβέρνηση... .

Το άκρως αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο και μάλιστα τρεις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, με τη Βουλή σε ρυθμούς διακοπών, κατέθεσε η γαλλική κυβέρνηση, στο όνομα της διαχείρισης της πανδημίας.

Εκτός απ' τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, το νομοσχέδιο αυτό έπιασε εξ απίνης και μερικά στελέχη της κυβέρνησης.

Το επίμαχο νομοσχέδιο προέβλεπε περιορισμούς στις ελεύθερες μετακινήσεις για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά τη διάρκεια μιας «έκτακτης υγειονομικής κατάστασης». Κοινώς, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι μεθοδεύουν δια της πλαγίας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Όπως μεταδίδει το Politico, το νομοσχέδιο στόχευε στη δημιουργία ενός πλαισίου για μελλοντικές κρίσεις υγείας. «Ο πρωθυπουργός μπορεί να εξαρτά τη μετακίνηση των πολιτών, την πρόσβασή τους στα μέσα μεταφοράς ή σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, καθώς και την άσκηση ορισμένων δραστηριοτήτων από την επίδειξη αποτελεσμάτων τεστ ότι ο πολίτης δεν είναι επηρεασμένος ή μολυσμένος μετά από προληπτική θεραπεία, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου»

Ο εμβολιασμός κατά του νέου κορονοϊού δεν θα είναι υποχρεωτικός στη Γαλλία και η κυβέρνηση λέει ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου σχετικά με τις απαιτήσεις εμβολιασμού δεν προορίζονται να ισχύουν κατά τη διάρκεια της παρούσας κρίσης Covid-19. «Η χρήση ενός τέτοιου δικαιώματος θα μπορούσε, ωστόσο, να είναι ιδιαίτερα απαραίτητη ενόψει μιας ακόμη πιο σοβαρής επιδημικής απειλής», ανέφερε η αιτιολογική έκθεση της κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο «μπορεί να εφαρμοστεί σε ... οποιοδήποτε άλλο σημαντικό υγειονομικό γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει τη χώρα μας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν. «Είναι ένα νομοσχέδιο που προορίζεται να διαρκέσει για χρόνια, τις επόμενες δεκαετίες», είπε.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Γαλλία είναι μία από τις χώρες όπου η διστακτικότητα των πολιτών για τα εμβόλια είναι αρκετά διαδεδομένη. Μόνο το 54%του γαλλικού πληθυσμού σκοπεύει να εμβολιαστεί, σύμφωνα με μελέτη του ινστιτούτου Ipsos από τον περασμένο Οκτώβριο.

1 σχόλιο

  1. Προσεξτε μαγκες εδω.Τον νου σας,γιατι αυτοι οι αλητες εδω το εχουν γραμμενο το συνταγμα και ειναι λαμογια,ασχετα που λενε μετα παπαριες ο Αλβιζατος με τον Μανιτακη.Μη το ανοιξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση