GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ από τον καθηγητή Ιωαννίδη: «Η λύση "κλειστείτε μέσα μέχρι να έρθει το εμβόλιο και αν..." είναι καταστροφική!»

Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος   Γιάννης Ιωαννίδης στο Omega Κύπρου: Οι επιθέσεις που δέχομαι ότι είμαι αρνητής του ιού και αρχηγός των α...


Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος 
Γιάννης Ιωαννίδης στο Omega Κύπρου: Οι επιθέσεις που δέχομαι ότι είμαι αρνητής του ιού και αρχηγός των αρνητών κλπ είναι αστείες και δεν νομίζω να αξίζει κανείς να ασχοληθεί. Διακινούνται από ανθρώπους που δεν σχετίζονται με επιστήμη και κυρίως δρουν στο «πανεπιστήμιο» του Φέισμπουκ.
Η καραντίνα με βάση τα δεδομένα που έχουμε είναι απίθανο να έχει αποτελεσματικότητα. Πρόκειται για ένα θεατρικό μέτρο το οποίο μάλιστα είναι και επιβλαβές καθώς σε ήδη εγκατεστημένο επιδημικό κύμα, αναγκάζουμε πολλούς ανθρώπους να περνούν την ώρα τους σε κλειστούς χώρους συχνά μαζί με ευπαθείς ανθρώπους. Το να κλείνεις τα καταστήματα δεν έχει καμία αποτελεσματικότητα. Σαν να θυμόμαστε τα προϊστορικά χρόνια που ο βασιλιάς θυσίαζε 10 νέους ή νέες με σκοπό να εξευμενίσει τους θεούς. Επίσης είναι δίκοπο μαχαίρι και χάνεις το επικοινωνιακό στοίχημα όταν προτείνεις «φορέστε μάσκες παντού». Ο άλλος σκέφτεται ότι πρόκειται για παραλογισμό να φορά μάσκα όταν βρίσκεται μόνος του στην ύπαιθρο, στο δάσος, στην παραλία.
Λύσεις είναι:
1) Η προστασία γηροκομείων και νοσοκομείων με συνεχή τεστ και δρακόντεια μέτρα. Τα ποσοστά θνητότητας του ιού, αν αναχθούν σε όλο τον κόσμο είναι κοντά στο 0.15 με 0.20%. Η θνητότητά τού στα γηροκομεία με τους τροφίμους να έχουν πολλαπλά προβλήματα υγείας όμως είναι στο 25%. Ένα 10% του πληθυσμού πρέπει να αποφύγει την έκθεση στον ιό, πράγμα που η γενική καραντίνα δεν το επιτυγχάνει.
2) Μέτρα υγιεινής και φυσικής απόστασης.
3) Οι μάσκες είναι χρήσιμες σε περιπτώσεις συνωστισμού καθώς μπορεί να έχουν μικρή ή μέτρια αποτελεσματικότητα αλλά δεν κοστίζει τίποτα ιδιαίτερο να τις φοράς.
4) Δημιουργία πρωτοβάθμιας υγείας καθότι επιβαρύνονται τα νοσοκομεία επιδημιολογικά και δεν τυγχάνουν και της καλύτερης αντιμετώπισης οι νοσούντες οι οποίοι πακετάρονται σε αυτά.
5) Σωστή επιδημιολογική επιτήρηση με στοχευμένα τεστ. Επιδημία χωρίς επιδημιολογία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Η λύση «κλειστείτε μέσα μέχρι να έρθει το εμβόλιο και αν» είναι καταστροφική.
Τα PCR tests είναι αξιόπιστα, αλλά αν κάποιος χρησιμοποιεί τα tests ως δείκτες κλινικής νόσου, τότε είναι φρικτά tests καθώς η πλειοψηφία των θετικών δεν νοσούν. Τα tests είναι χρήσιμα για την επιδημιολογική καταγραφή με τις κατάλληλες μεθόδους. Η Κύπρος αυτή τη στιγμή κάνει 10 φορές περισσότερα τεστ αναλογικά σε σχέση με την Ελλάδα και διαχειρίζεται την πανδημία καλύτερα. Στην Ελλάδα δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά. Αν συνεχιστεί αυτή η διαχείριση θα αυξηθούν περαιτέρω οι αριθμοί. Στην Κύπρο η θνητότητα αυτή τη στιγμή είναι περίπου στο 0.1 με 0.15%. Στην Ελλάδα η θνητότητα πλησιάζει το 0.35% λόγω της κακής διαχείρισης.
Οι δικές μου απόψεις δεν είναι αιρετικές αλλά πλειοψηφικές στην επιστήμη αυτή τη στιγμή, ακόμη και στους ανθρώπους των κρατικών επιτροπών. Απλώς ασκούνται πολιτικές πιέσεις για μαξιμαλιστικές λύσεις. Αλλά ακόμη και έτσι, αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη οι περισσότερες χώρες κινούνται προς τη λήψη στοχευμένων μέτρων, έχουν ανοιχτά σχολεία, έχουν ανοιχτή την αγορά και προσπαθούν να διασώσουν την οικονομία, την κοινωνία, την υγεία.
Όταν τα πολιτικά μέτρα είναι αντιφατικά, τότε δεν μπορείς να επιτύχεις την κοινωνική συνοχή που χρειάζεται για την εφαρμογή τους. Εννοείται ότι δεν είναι σωστό να παρανομεί ο κάθε πολίτης, αλλά απαιτείται η συμπαράστασή του για τον περιορισμό της πανδημίας. Το να δημιουργούμε εξοργισμένους και αγανακτισμένους ανθρώπους εξαιτίας των μέτρων, δεν βοηθά κανέναν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση