GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΛΑ ΚΛΕΙΣΤΑ! Η Ιταλία τελικώς βάζει «λουκέτο» στις γιορτές...

Εν αναμονή των ανακοινώσεων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό τους, οι Ιταλοί έχουν ήδη πληροφορηθεί από διαρροές πώς θα περάσουν τις γιορτές: μ...



Εν αναμονή των ανακοινώσεων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό τους, οι Ιταλοί έχουν ήδη πληροφορηθεί από διαρροές πώς θα περάσουν τις γιορτές: μέχρι τις 6 Ιανουαρίου εθνικό lockdown για 10 ημέρες και τις υπόλοιπες τέσσερις μικρή χαλάρωση.

Ο υψηλός αριθμός καθημερινά των θυμάτων και των κρουσμάτων και η ασφυξία στα νοσοκομεία και τις εντατικές ανάγκασαν την κυβέρνηση Κόντε να σταματήσει τα πισωγυρίσματα.

Μετά από πέντε ώρες αντιπαράθεσης και εντός της κυβέρνησης και με τις περιφέρειες, αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο διάταγμα, που θα ανακοινώσει ο ίδιος ο Τζουζέπε Κόντε και το οποίο προβλέπει ότι από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου επιβάλλεται lockdown, με εξαίρεση τέσσερις ημέρες που τα μέτρα θα χαλαρώσουν λίγο.

Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων: κλειστά μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα και οι γιορτινοί καλεσμένοι μπορεί να είναι έως δυο, εκτός των ανηλίκων έως 14 ετών. Η πιο σκληρή μάχη - γράφει η Repubblica- δόθηκε για τη διάρκεια του lockdown. Ο Κόντε ήθελε να μην παραταθεί μετά τις 3 Ιανουαρίου, αλλά αρκετοί υπουργοί του επέμεναν να ισχύσει μέχρι τις 6 του μηνός, με ιδιαίτερη έμφαση παραμονές και ανήμερα των αργιών και τα Σαββατοκύριακα. Αυτές τις ημέρες η κυκλοφορία θα απαγορευτεί για μη σοβαρούς λόγους (μόνο για λόγους υγείας, εργασίας και μετακίνησης των δυο καλεσμένων), θα απαιτείται πιστοποίηση για αυτές τις μετακινήσεις και φυσικά δεν πρόκειται το κρίσιμο 10ημερο να ανοίξουν μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα. Τις υπόλοιπες τέσσερις εργάσιμες ημέρες (28, 29, 30 Δεκεμβρίου και 4 Ιανουαρίου) θα επιτρέπεται μεν η κυκλοφορία, αλλά όχι εκτός δήμου και μόνο σε μια περίμετρο 30 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας. 

«Τα μέτρα είναι απαραίτητα για να αποφύγουμε τον κίνδυνο ενός τρίτου κύματος», είπε ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα με τις περιφέρειες να ζητούν την άμεση εφαρμογή τους, σε διαφορετική περίπτωση, υποστηρίζουν, θα υιοθετήσουν τα δικά τους μέτρα, αγνοώντας τη Ρώμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση