GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΖΕΝ ΨΑΚΙ! Η «ελληνική φωνή» του Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο...

Η ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι θα είναι η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν. Στην πρώτη της δημόσια αντίδρα...


Η ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι θα είναι η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν. Στην πρώτη της δημόσια αντίδραση, η Ψάκι δήλωσε ενθουσιασμένη για την προοπτική να εργασθεί και πάλι για τον Τζο Μπάιντεν, «κάποιον για τον οποίο εργάσθηκα και στην κυβέρνηση Ομπάμα, στην οποία πρωταγωνίστησε στην οικονομική ανάκαμψη της Αμερικής και στην ανοικοδόμηση των σχέσεων με τους εταίρους μας».

Η 41χρονη Ψάκι –γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 1978– έχει ρίζες από τη Μεσσηνία, από την πλευρά του πατέρα της, Δημήτρη Ψάκη. Παρά τη σχετικά νεαρή ηλικία της έχει μακρά εμπειρία στον τομέα της ενημέρωσης. Ηταν αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Τζον Κέρι όταν αυτός, ως υποψήφιος των Δημοκρατικών, είχε διεκδικήσει την προεδρία, το 2004, αλλά έχασε από τον Τζορτζ Μπους. Επανήλθε στο πολιτικό προσκήνιο στις εκλογές του 2012, ως εκπρόσωπος Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα.

Μόλις ο Τζον Κέρι έγινε υπουργός Εξωτερικών, η Ελληνοαμερικανίδα αξιωματούχος ανέλαβε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για δύο χρόνια. Αναφερόμενη στον διορισμό του Κέρι ως ειδικού απεσταλμένου του προέδρου για την κλιματική αλλαγή, θέμα με το οποίο έχει ασχοληθεί έντονα –ήταν ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ στην παγκόσμια σύνοδο για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι– η Ψάκι σημείωσε στο Twitter: «Ταξίδεψα σε όλο τον κόσμο με τον Τζον Κέρι για περισσότερα από δύο χρόνια. Είναι ακούραστος, ευφυής και αφοσιωμένος. Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για να ηγηθεί της διεθνούς προσπάθειας για το κλίμα».

Μετά τη θητεία της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου είχε ασχοληθεί και επανειλημμένα σχολιάσει εξελίξεις που αφορούσαν ελληνικού ενδιαφέροντος θέματα, η Ψάκι ανέλαβε διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου την τελευταία διετία της προεδρίας Ομπάμα. Μετά την εκλογή Τραμπ, και για σχεδόν τέσσερα χρόνια, εργάσθηκε ως πολιτική σχολιάστρια στο CNN και τώρα επανέρχεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ενημέρωσης.

Αυτή την περίοδο έχει αναλάβει και επικεφαλής της ομάδας που χειρίζεται την προβολή και όλη τη διαδικασία επικύρωσης των υπουργών της νέας κυβέρνησης από τη Γερουσία, μια ευαίσθητη διαδικασία ιδιαίτερα στην περίπτωση που οι Ρεπουμπλικανοί διατηρήσουν την πλειοψηφία στο σώμα (κάτι που θα κριθεί στις επαναληπτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 5 Ιανουαρίου στην Τζόρτζια).

Η Ψάκι, που γεννήθηκε στο Κονέκτικατ και σπούδασε στο πανεπιστήμιο William & Mary, στη Βιρτζίνια, δεν θα είναι η μόνη γυναίκα της ενημέρωσης. Ολόκληρο το επιτελείο του Λευκού Οίκου στον νευραλγικό αυτό τομέα είναι γυναίκες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση