GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ!» Η ΗΓΟΥΜΕΝΗ της Μονής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ της Οδησσού καταγγέλλει τον πατριάρχη Βαρθολομαίο...

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: Κακούργημα της Κωνσταντινούπολης είναι προφανές, επειδή η μοίρα των πιστών στην Ουκρανία δεν αποφασίζεται προς το συμφέρο...



ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ:
Κακούργημα της Κωνσταντινούπολης είναι προφανές, επειδή η μοίρα των πιστών στην Ουκρανία δεν αποφασίζεται προς το συμφέρον τους, πιστεύει η Ηγουμένη Σεραφείμα.

Η πολιτική του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης απέναντι στην Ουκρανία όχι μόνο έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες ενέργειες του Φαναρίου, αλλά είναι επίσης ανήθικη, τόνισε η ηγουμένη Σεραφείμα (Σέβτσικ) σε συνέντευξη στο Pravoslavie.RU.

Η ηγουμένη της Μονής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ της Οδησσού επισήμανε την ασυμφωνία μεταξύ της ρητορικής του αρχηγού του Φαναρίου και των πραγματικών ενεργειών κατά της UOC, οι οποίες είναι ανήθικες.

«Το λάθος ή, πιο συγκεκριμένα, το κακούργημα της Κωνσταντινούπολης είναι προφανές, επισήμανε η ηγουμένη, και πάλι η μοίρα μας αποφασίζεται χωρίς το λαό του Θεού, με βάση τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα, αλλά όχι τα συμφέροντα των πιστών της Ουκρανίας. Όλες αυτές οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις με τη συμμετοχή του Ποροσένκο, οι μυστικές επισκέψεις των Ουκρανών πολιτικών στο Φανάρι μοιάζουν με προδοσία του ποιμνίου πολλών εκατομμυρίων Ορθόδοξων.

Όταν το λεγόμενο «συμβούλιο ενοποίησης» πραγματοποιήθηκε στη Σοφία του Κιέβου με την ανακήρυξη του Τόμου του Βαρθολομαίου, όλα ήταν στο απόλυτο απόρρητο, όλα γύρω ήταν περικυκλωμένα από την αστυνομία και τις ειδικές δυνάμεις, όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν την παράνομη ενέργεια συμπεριφέρονταν σαν ληστές μες τη νύχτα… Ντροπιαστική ενέργεια…».

Σύμφωνα με την ηγουμένη Σεραφείμα, οι πιστοί καταλαβαίνουν πού είναι η αλήθεια και πού είναι το ψέμα. Θα υπερασπιστούν την αλήθεια, θα υπερασπιστούν την πίστη τους, τα ιερά τους από τις καταπατήσεις των απατεώνων και σχισματικών.

«Κατά τη διάρκεια αυτών των 30 ετών ύπαρξής της, η UOC απέδειξε ότι αποτελεί μεγάλη λαϊκή δύναμη, σε απόλυτη ενότητα με τον Προκαθήμενο, τους ιεράρχες και τους μοναχούς. Είναι ένας ισχυρός μονόλιθος. Η τελευταία λιτανεία στο Κίεβο, που αριθμούσε 300 χιλιάδες ανθρώπους, το απέδειξε», τόνισε η ηγουμένη.
spzh.news/gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση