GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΛΕΕΙ ένας ιατροδικαστής! Μεταδίδεται ο κορονοϊός και μετά θάνατον;

Μεταδίδεται και μετά θάνατον ο κορονοϊός εκτίμησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA". "...


Μεταδίδεται και μετά θάνατον ο κορονοϊός εκτίμησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

"Δεν έχουμε βεβαιότητα για το πόσο καιρό μεταδίδεται μεταθανάτια ο κορονοϊός, εν τούτοις, υπάρχουν ενδείξεις, ότι από βιολογικά υγρά, η μετάδοση φτάνει κάποιες αρκετές ώρες έως και κάποιες ημέρες", σημείωσε, λέγοντας ότι σε συγκεκριμένες επιφάνειες "ο ιός μπορεί να παραμείνει σε ζωή ακόμα και εννιά μέρες μετά το θάνατο".

Παράλληλα, εξήγησε γιατί πρέπει να αποφεύγονται νεκροτομή και ταρίχευση σε περιστατικά που κατέληξαν από Covid.

"Δεν κάνουμε νεκροτομή σε περιστατικά Covid γιατί έχουμε αιτία θανάτου. Νεκροτομή γίνεται όταν δεν έχουμε καθορισμένη αιτία θανάτου. Όταν έχουμε ανθρώπους επί μακρόν νοσηλευόμενους, που επιβεβαιώθηκε με μοριακό έλεγχο ότι πάσχουν και καταλήγουν από Covid, θα ήταν μη επιστημονικά ορθό να κάνουμε νεκροψία/νεκροτομή", υπογράμμισε.

Ακόμα, ο κ. Λέων, αναφέρθηκε στους κινδύνους που ελλοχεύουν να καταλήξει κάποιος από κορονοϊό, χωρίς ο ίδιος ή το περιβάλλον του να γνωρίζουν ότι έπασχε από τον ιό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση