GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ! ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ για την ανοσία από το εμβόλιο της Moderna...

Μια νέα μελέτη του ιατρικού περιοδικού New England Journal of Medicine, η οποία βέβαια αποτελεί προκαταρκτική ανάλυση, δείχνει ότι μακροπρόθ...


Μια νέα μελέτη του ιατρικού περιοδικού New England Journal of Medicine, η οποία βέβαια αποτελεί προκαταρκτική ανάλυση, δείχνει ότι μακροπρόθεσμα η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Moderna, ενδεχομένως να είναι μικρότερη από ό,τι πιστεύαμε για 2 ηλικιακές ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα στις ηλικιακές ομάδων των 56-70 ετών και των 70 και άνω ο αριθμός των εξουδετερωτικών αντισωμάτων υποχώρησε από 50% έως και 95% στο τρίμηνο μετά τη δεύτερης δόσης. Αυτό σημαίνει ότι η διάρκεια ζωής των εξουδετερωτικών αντισωμάτων του εμβολίου της Moderna πιθανόν να είναι μικρότερη του ενός έτους.

Οι μελέτες συνεχίζονται και ακόμα οριστικό συμπέρασμα δεν έχει βγει, αλλά σίγουρα οι πρώτες ενδείξεις δημιουργούν προβληματισμό και ανησυχία για το διάστημα της ανοσίας που προσφέρει.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση