GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ προκαλεί παρενέργειες (και πρηξίματα) το εμβόλιο της Moderna...

Εντύπωση προκάλεσε η είδηση πως δύο γυναίκες εθελόντριες που συμμετείχαν στη μελέτη για το εμβόλιο της Moderna εμφάνισαν πρηξίματα στο πρόσω...

Εντύπωση προκάλεσε η είδηση πως δύο γυναίκες εθελόντριες που συμμετείχαν στη μελέτη για το εμβόλιο της Moderna εμφάνισαν πρηξίματα στο πρόσωπο εξαιτίας των fillers με… υαλουρονικό. 

Όπως αναφέρει το Insider, οι σύμβουλοι σε συνεδρίαση της επιτροπής της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενημερώθηκαν ότι το εμβόλιο προκάλεσε προσωρινή διόγκωση του προσώπου (πρήξιμο) σε δύο συμμετέχοντες στη μελέτη. Και οι δύο είχαν προσθέσει υαλουρονικό στο πρόσωπό τους.

Ο Δρ Litjen Tan, επικεφαλής στρατηγικής του Οργανισμού Δράσης Ανοσοποίησης, δήλωσε ότι αυτό που συνέβη δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Είναι απλώς απόδειξη ότι το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εν δράσει.

«Αυτό αντικατοπτρίζεται στις συστηματικές αντιδράσεις που βλέπουμε, όπως ο ήπιος πυρετός για μία με δύο ημέρες, κλπ», έγραψε ο Tan στον Insider.

Η ίδια αντίδραση μπορεί να γίνει από κάποιο προϊόν ομορφιάς που να θεωρήσει ξένο ο οργανισμός σου.

«Η φλεγμονή που παρατηρείται σε αυτούς τους ασθενείς είναι μια φυσική ανοσολογική αντίδραση σε μια ουσία που δεν είναι φυσική μέσα στο σώμα», είπε ο γιατρός.

Η αλήθεια είναι πως αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο ειδικά σε όσους έχουν κάνει αρκετές αισθητικές επεμβάσεις, κυρίως μπότοξ και ενίσχυση χειλιών.

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι αυτό δεν πρέπει να αποτρέψει τους ασθενείς από τον εμβολιασμό. «Ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι αυτού τους είδους οι αντιδράσεις μετά τον εμβολιασμό αντιμετωπίστηκαν εύκολα με στεροειδή και αντιφλεγμονώδη χωρίς μακροπρόθεσμα επιβλαβή αποτελέσματα», τόνισε στο insider ο Δρ David Verhoeven, ειδικός στην ιολογία.

Τέλος, το insider αναφέρει πως οι ασθενείς που είχαν κάνει αισθητικές παρεμβάσεις και το υλικό δεν έχει διαλυθεί πλήρως από τον οργανισμό τους, τότε καλό θα ήταν να μιλήσουν στον γιατρό της πρωτοβάθμιας περίθαλψης πριν εμβολιαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση