GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ! NEO ΞΑΦΝΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ στη προεδρική "στέψη" του Μπάιντεν...

Νέο εμπόδιο έρχεται στην επιβεβαίωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν, αφού ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής του Μιζούρι, Τζος Χόλεϊ, δήλωσ...


Νέο εμπόδιο έρχεται στην επιβεβαίωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν, αφού ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής του Μιζούρι, Τζος Χόλεϊ, δήλωσε την Τετάρτη ότι θα αντιταχθεί όταν το Κογκρέσο μετρήσει τις ψήφους του Κολεγίου των Εκλεκτόρων την επόμενη εβδομάδα. 

Αυτό θα αναγκάσει Βουλή και Γερουσία να ψηφίσουν εάν θα αποδεχθούν τα αποτελέσματα της νίκης του Μπάιντεν της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Χόλεϊ είναι ο πρώτος γερουσιαστής που ανακοινώνει τα σχέδιά του να αντιταχθεί στα αποτελέσματα, κάτι που είναι σημαντικό επειδή τόσο ένα μέλος της Βουλής όσο και ένας γερουσιαστής απαιτείται να υποβάλουν ένσταση όταν το Κογκρέσο μετρήσει τις ψήφους του Κολεγίου των Εκλεκτόρων στις 6 Ιανουαρίου.

Εάν υπάρξει ένσταση τόσο από έναν βουλευτή, όσο και από έναν Γερουσιαστή κατά τη διάρκεια της κοινής συνόδου του Κογκρέσου, τα δύο σώματα χωρίζονται και συζητούν το θέμα για δύο ώρες, προτού ψηφίσουν εάν θα προχωρήσουν την ένσταση.

Η ένσταση δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά θα καθυστερήσει μόνο την αναπόφευκτη επιβεβαίωση της νίκης του Μπάιντεν τον Νοέμβριο έναντι του Ντόναλντ Τραμπ. Οι Δημοκρατικοί θα απορρίψουν οποιεσδήποτε ενστάσεις στη Βουλή και πολλοί Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές έχουν επίσης διαφωνήσει εναντίον μιας ένστασης που θα δώσει τροφή στις αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας του Τραμπ που ισχυρίζεται ότι του έκλεψαν τη νίκη.

Η ένσταση του Χόλεϊ, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν και άλλοι γερουσιαστές, θα θέσει επίσης πολλούς από τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους του στη Γερουσία σε δύσκολη πολιτική θέση, αναγκάζοντάς τους να ψηφίσουν εάν θα συμμορφωθούν με τον Τραμπ ή με τη λαϊκή βούληση των ψηφοφόρων.

Ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ έχει παροτρύνει ιδιωτικά τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας να μην ενταχθούν στην ομάδα των μελών της Βουλής που σχεδιάζουν να αντιταχθούν. Αλλά και ο Γερουσιαστής της πλειοψηφίας τάχθηκε κατά, προκαλώντας μάλιστα την επίπληξη του Τραμπ.

Ο Τραμπ πιέζει το Κογκρέσο να προσπαθήσει να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς οι προσπάθειες της εκστρατείας του να ανατρέψει τις εκλογές μέσω των δικαστηρίων έχουν απορριφθεί επανειλημμένα.

1 σχόλιο

  1. The decision of Republican Senator Josh Hawley to contest the electoral votes adds another layer of complexity to Biden's confirmation, reflecting political tensions and the polarization within the U.S. Congress.
    New Jersey Careless Driving Ticket

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση