GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ ο Άλ. Μπουρλά! «Δεν ξέρουμε αν τα εμβόλια της Pfizer είναι αποτελεσματικά στις μεταλλάξεις...»

Επιφυλακτικός ο Άλμπερτ Μπουρλά ως προς την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στις μεταλλάξεις του Covid19. Ωστόσο, ο Έλληνας επικεφ...



Επιφυλακτικός ο Άλμπερτ Μπουρλά ως προς την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στις μεταλλάξεις του Covid19. Ωστόσο, ο Έλληνας επικεφαλής της Pfizer εκφράζει την πεποίθηση ότι η πανδημία οδεύει προς το τέλος της. Τι λέει για τις αποστολές εμβολίων στην Ελλάδα και τι εύχεται για τις γιορτές!

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Άλμπερτ Μπουρλά για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις μεταλλάξεις του Covid19. O Έλληνας επικεφαλής της Pfizer καθιστά σαφές πως αυτήν τη στιγμή δεν είναι σε θέση να πει κάτι τέτοιο με σιγουριά.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Άλμπερτ Μπουρλά τονίζει πως «πρέπει να περάσει λίγος χρόνος για να καταλάβουμε καλύτερα τη μετάλλαξη του ιού» και αν το εμβόλιο της Pfizer είναι το ίδιο αποτελεσματικό.

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, αλλά δεν το ξέρουμε ακόμα. Έχω δει στοιχεία, αλλά δεν μπορώ να είμαι βέβαιος τώρα. Σε μερικές εβδομάδες θα έχουμε περισσότερα στοιχεία για να ξέρουμε», σημείωσε.

Για το αν χρειαστεί να αλλάξουν τα εμβόλια της Pfizer ώστε να γίνουν αποτελεσματικά, ήταν απολύτως καθησυχαστικός: «Η τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιούμε ενδείκνυται για μετατροπές και αν χρειαστεί η διαδικασία θα είναι πολύ γρήγορη».

Σε ό,τι αφορά στα επόμενα βήματα, μετά την έγκριση του εμβολίου από τον ΕΟΦ και την ΕΕ, ο Άλμπερτ Μπουρλά επισημαίνει:
«Τα νέα ήταν πολύ ευχάριστα όταν λάβαμε την έγκριση. Πλέον ετοιμάζουμε άμεσα τις αποστολές 200 εκατ. δόσεων εμβολίων μέσα στο 2021, ενώ η ΕΕ διατηρεί δικαίωμα να ζητήσει επιπλέον 100 εκατ. και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την ικανοποιήσουμε».

Όσον αφορά στη διανομή των δόσεων στα κράτη – μέλη της ΕΕ και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, τονίζει: «Η κάθε χώρα θα λάβει το ποσοστό που της αναλογεί βάσει του πληθυσμού της. Θα αρχίσουμε αμέσως τις παραδόσεις και η Ελλάδα θα πάρει μεταξύ 90 και 100 χιλιάδων δόσεων μέσα στον Δεκέμβριο. Στη συνέχεια, νομίζω, θα πάρει περίπου 2 εκατ. δόσεις, ωστόσο δεν είμαι σίγουρος για τον ακριβή αριθμό. Η αποστολή θα γίνει ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη – μέλη. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για όλες τις αποστολές, αλλά δεν το γνωρίζω ακριβώς».

Καταλήγοντας, ο Άλμπερτ Μπουρλά εκφράζει τη βεβαιότητα πως δεν θα υπάρξουν δυσάρεστα απρόοπτα κατά τη διαδικασία της διανομής των δόσεων του εμβολίου της Pfizer:

«Ελέγχουμε όλα τα στάδια της παράδοσης και δεν έχω αμφιβολία ότι όλα θα πάνε καλά και βάσει σχεδίου», υπογράμμισε.

Μπουρλά: Είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος
Σε ερώτηση για το αν έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πανδημία, ο Έλληνας επικεφαλής της Pfizer εμφανίζεται αισιόδοξος: «Πιστεύω ακράδαντα ότι φτάνουμε στο τέλος. Μπορεί να πάρει κάποιο καιρό, αλλά αυτή την στιγμή οι λύσεις που έχουμε στα χέρια μας είναι τόσο αποτελεσματικές που είναι ζήτημα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος», δηλώνει.

Παράλληλα, στέλνει μήνυμα σχετικά με την ανάγκη να τηρηθούν πιστά οι οδηγίες και τα μέτρα. «Μέχρι να επιστρέψουμε στις ζωές μας φοράτε τις μάσκες» λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Άλμπερτ Μπουρλά απευθύνει τις καλύτερες ευχές για τα Χριστούγεννα και για το νέο έτος, ελπίζοντας «σε μια καλύτερη ζωή και σε επιστροφή στην κανονικότητα αρκετά σύντομα», με την προϋπόθεση:

«Αλλά μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο παρακαλώ όλους, φοράτε τις μάσκες, τηρείτε τις οδηγίες που σας δίνουν οι υγειονομικές αρχές. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο, θα ήτανε κρίμα κάποιοι να υποστούν περιπέτειες υγείας και να χάσουν ανθρώπους επειδή δεν πρόσεξαν τις τελευταίες μέρες!».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση