GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ τα 13 μέλη της ΕΑΘ από την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας...

Η μία παραίτηση διαδέχεται την άλλη στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας. Ένας, ένας οι παράγοντες διαχωρίζουν τη θέση τους από την ηγετική...



Η μία παραίτηση διαδέχεται την άλλη στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας. Ένας, ένας οι παράγοντες διαχωρίζουν τη θέση τους από την ηγετική ομάδα του αθλήματος. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης. Επίσης, οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες του Ρίο Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής ζητάνε να απομακρυνθεί όλο το Δ.Σ. της ΕΙΟ.

Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί από μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας σε συνδυασμό με τις παλαιότερες καταγγελίες των αθλητών για το κλίμα τρομοκρατίας που υπάρχει στην Ομοσπονδία και για τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι έφτασαν τον… κόμπο στο χτένι και οι άνθρωποι του ναυταθλητισμού άρχισαν να εκφράζουν ανοιχτά τις διαφωνίες τους.

Αυτή τη φορά ήταν η… σειρά της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης. Δεκατρείς άνθρωποι της ιστιοπλοΐας διαχώρισαν τη θέση τους, κάτι που αποτελεί μεγάλο πλήγμα γιατί αυτή η Επιτροπή εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση.

Η επιστολή της ΕΑΘ
Προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Κύριε Πρόεδρε,

Η αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου πολύ απέχει από τις βασικές αρχές της προστασίας των αθλητών και αθλητριών, της αναγνώρισης των δικαιωμάτων τους και την ενθάρρυνση καταγγελίας τυχόν εκμετάλλευσης της εξουσίας.

Οι ανακοινώσεις της ΕΙΟ προήλθαν χωρίς προηγούμενη σύγκληση του Διοικητικού Συμβου-λίου, όπου η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας εκπρο-σωπείται δια του Προέδρου της και ο οποίος θα μπορούσε να έχει εκφράσει τη διαφορετική μας άποψη. Δείχνουν έλλειψη αποφασιστικότητας και διάθεση της ΕΙΟ να παρακολουθήσει τα γεγονότα ως θεατής ενός «δυσάρεστου περιστατικού», όπως εσείς το περιγράψατε.


Για τους λόγους αυτούς διαχωρίζουμε τη θέση μας και υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας.

Η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης

Λάζαρος Τσαλίκης, Πρόεδρος

Εριφύλη Βαρδάκη, Αντιπρόεδρος

Ιωάννης Καλατζής, Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Κατέκος, Ειδικός Γραμματέας

Γρηγόρης Βαρβαρρήγος, Ταμίας

Δημήτριος Αλτσιάδης, Μέλος

Ηλίας Γεωργιάδης, Μέλος

Καλογερόπουλος Κωνσταντίνος, Μέλος

Γιάννης Μαρουλάκης, Μέλος

Γεώργιος Ανδρεάδης, Έλληνας Εκπρόσωπος ORC

Αναστάσιος Νικολάου, Αναπληρωματικό Μέλος

Μιχαήλ Κασιώτης, Αναπληρωματικό Μέλος

Αγγελική Κούρτελη, Αναπληρωματικό Μέλος

«Να απομακρυνθεί το ΔΣ της ΕΙΟ»
Στο μεταξύ, εκατοντάδες είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες από όλο τον κόσμο που στηρίζουν με δηλώσεις τους την πρωταθλήτριά μας. Οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής της έδωσαν συγχαρητήρια για το σθένος της, και με ανάρτησή τους ζητάνε «την παραίτηση και την απομάκρυνση ολόκληρου του ΔΣ της ΕΙΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση