GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ! Η κολχικίνη μειώνει κατά 44% τη θνητότητα από κορονοϊό...

Ανακοινώθηκαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα της μεγάλης καναδικής πολυκεντρικής μελέτης COLCORONA, για την χρήση της Κολχικίνης στην θεραπεία ...



Ανακοινώθηκαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα της μεγάλης καναδικής πολυκεντρικής μελέτης COLCORONA, για την χρήση της Κολχικίνης στην θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό. Στη μελέτη αυτή συμμετείχε και η χώρα μας.
Είναι η πρώτη φορά που φάρμακο έδειξε τόσο ευνοϊκά αποτελέσματα στη θεραπεία ασθενών με Covid-19. Σε 4.159 ασθενείς με COVID-19 που διαγνώσθηκαν με PCR, η χορήγηση Κολχικίνης μείωσε 25% την ανάγκη νοσοκομειακής νοσηλείας, 50% την ανάγκη διασωλήνωσης και μείωσε την θνητότητα κατά 44%. (Δείτε εδώ)

Η πρώτη ιδέα και η πρώτη πολυκεντρική τυχαιοποιημένη μελέτη που έδειξε την ευεργετική δράση της Κολχικίνης σε ασθενείς με κορωνοϊό, ήταν ελληνική, η μελέτη GRECO-19 (και ακολούθησαν άλλες 7 μελέτες, από Ιταλία, ΗΠΑ , Βραζιλία Κολομβία), που δημοσιεύθηκε πριν από 3 μήνες, με κύριο ερευνητή τον καθηγητή Σπύρο Δευτεραίο και επιβλέποντα ερευνητή, τον καθηγητή Χριστόδουλο Στεφανάδη. 
Τα δεδομένα αυτά, αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά την θεραπευτική προσέγγιση σε ασθενείς με COVID-19.

Η «ελληνική» κολκιχίνη
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και Διευθυντή του Montreal Heart Institute, Jean-Claude Tardif: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που προσφέρουμε σε όλο τον κόσμο την πρώτη από του στόματος φαρμακευτική αγωγή, η οποία μπορεί να έχει σημαντικό αποτέλεσμα στην παγκόσμια υγεία και να αποτρέψει της επιπλοκές της νόσου COVID-19 σε εκατομμύρια ασθενείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση