GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΟΡΠΙΛΗ! «Στο 8% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca στους άνω των 65 ετών...»

Σε μια πληροφορία που –εάν ισχύει– αναμένεται να διαφοροποιήσει τη διαδικασία εμβολιασμού πολλών χωρών, προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας γε...


Σε μια πληροφορία που –εάν ισχύει– αναμένεται να διαφοροποιήσει τη διαδικασία εμβολιασμού πολλών χωρών, προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας γερμανικά μέσα ενημέρωσης την ώρα που μαίνεται ο (ακήρυκτος) πόλεμος μεταξύ των φαρμακευτικών κολοσσών. .

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Handelsblatt –η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές–, το εμβόλιο της AstraZeneca φαίνεται ότι δεν έχει ικανοποιητική αποτελεσματικότητα στις μεγάλες ηλικίες. Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι αναμένεται να είναι αποτελεσματικό μόλις στο 8% των ατόμων άνω των 65 ετών.

Ανάλογο δημοσίευμα υπάρχει και στην εφημερίδα Bild η οπoία –επικαλούμενη επίσης κυβερνητικούς κύκλους– αναφέρει ότι το εμβόλιο πιθανώς θα πάρει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για τα άτομα κάτω των 65 ετών.

Η Handelsblatt σημειώνει ακόμα ότι το γερμανικό Υπουργείο Υγείας εξετάζει πλέον εάν θα πρέπει να διαφοροποιήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο έχει δομηθεί ανάλογα με τις ηλικίες. Η εφημερίδα προσθέτει ότι ακόμα δεν υπάρχει οριστικό συμπέρασμα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca, δεδομένου του γεγονότος ότι οι κλινικές μελέτες της φαρμακευτικής εταιρίες δεν περιλαμβάνουν ικανό αριθμό ηλικιωμένων ανθρώπων.

Σημειώνεται ότι η σχετική έγκριση που έχουν δώσει οι βρετανικές αρχές αναφέρει ότι δεν μπορούν να υπάρχουν αξιόπιστα συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Από την πλευρά της η εταιρεία AstraZeneca χαρακτήρισε τις αναφορές των γερμανικών μέσων «εντελώς λανθασμένες». 

 Την περασμένη Παρασκευή η AstraZeneca αιφνιδιαστικά ενημέρωσε την Κομισιόν και τις χώρες- μέλη της ΕΕ ότι ενδέχεται να μειώσει σημαντικά τις παραδόσεις του εμβολίου της κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, λόγω προβλημάτων στην παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση