GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-ΜΑΪΜΟΥ 896.520 ΕΥΡΩ!» ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ο Πιερρακάκης για το σκάνδαλο με την πλατφόρμα των εμβολίων...

Διαστάσεις σκανδάλου πήρε ο διαγωνισμός που προκήρυξε δια του υπουργού Κ. Πιερρακάκη η κυβέρνηση για την πλατφόρμα των εμβολίων και τον οποί...


Διαστάσεις σκανδάλου πήρε ο διαγωνισμός που προκήρυξε δια του υπουργού Κ. Πιερρακάκη η κυβέρνηση για την πλατφόρμα των εμβολίων και τον οποίο κατόπιν αντιδράσεων αναγκάστηκε χθες να πάρει πίσω.

Με βάση τις καταγγελίες που έκανε το Κίνημα Αλλαγής, η κυβέρνηση προέβη στην ανακοίνωση του ηλεκτρονικού συστήματος εμβολιασμού του πληθυσμού, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα την Δευτέρα το απόγευμα από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός και ανοιχτούν οι προσφορές για την επιλογή του αναδόχου!

Οπως προκύπτει από την προκήρυξη της ΗΔΙΚΑ που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» μόλις την περασμένη Παρασκευή, ο διαγωνισμός για το έργο «Σύστημα Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του κορονοϊού Covid-19» (με οικονομικό προϋπολογισμό 723.000 ευρώ συν ΦΠΑ και κόστος για το Δημόσιο 896.520 ευρώ) έληγε χθες Τρίτη στις 10 το πρωί. Ωστόσο, είχε ήδη παρουσιαστεί και τεθεί σε λειτουργία από το απόγευμα της Δευτέρας!

Πέρα από το γεγονός ότι η προθεσμία συμμετοχής των ενδιαφερομένων στον διαγωνισμό ήταν ουσιαστικά μία εργάσιμη ημέρα, για ένα έργο με μεγάλο κόστος, η κυβέρνηση κατηγορείται ότι δεν κράτησαν ούτε τους τύπους, αφού το σύστημα βγήκε στον αέρα την ώρα που η προκήρυξη «έτρεχε» κανονικά!

Εξυπηρέτηση εκλεκτών
Σε σκληρή γλώσσα το Κίνημα Αλλαγής κατήγγειλε την κυβέρνηση για καταστρατήγηση κάθε κανόνα διαφάνειας και απόπειρα εξυπηρέτησης εκλεκτών της, κάνοντας λόγο για διαγωνισμό-μαϊμού, υψηλού κόστους για την τσέπη των φορολογουμένων.
«Χρησιμοποιούν την πανδημία για να χτίσουν ένα νέο πελατειακό «γαλάζιο» κράτος», συμπλήρωναν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που αναμένεται να φέρουν το θέμα και στη Βουλή, ενώ παράλληλα υπενθύμιζαν και τα υπόλοιπα «κατορθώματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως τα vouchers και τις λίστες Πέτσα, τις νυχτερινές τροπολογίες και τον προνομιακό εμβολιασμό των «γαλάζιων» παιδιών.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι ο εν λόγω διαγωνισμός αποσκοπεί στην ύπαρξη ενός σχεδίου Β, στην περίπτωση που η υπάρχουσα πλατφόρμα του υπουργείου αντιμετωπίσει προβλήματα λειτουργίας. Σύμφωνα με τον Χρήστο Ταραντίλη, αν όλα πάνε καλά, δεν θα χρειαστεί καν να αξιοποιηθεί η διαδικασία.

Τελικά το μεσημέρι της Τρίτης η κυβέρνηση, προ του σάλου που ξεσηκώθηκε, προχώρησε στη ματαίωση του διαγωνισμού με αποτέλεσμα ο υπουργός Κ. Πιερρακάκης να είναι και επίσημα εκτεθειμένος...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση