GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ! Νόσησαν με κορονοϊό τρεις γιατροί, αν και είχαν κάνει το εμβόλιο...

Με κορονοϊό μολύνθηκαν τρεις γιατροί του ΑΧΕΠΑ, λίγες μέρες αφότου έκαναν το εμβόλιο. Αυτό αποκάλυψε ο καθηγητής Παθολογίας ΑΠΘ και διευθυντ...


Με κορονοϊό μολύνθηκαν τρεις γιατροί του ΑΧΕΠΑ, λίγες μέρες αφότου έκαναν το εμβόλιο. Αυτό αποκάλυψε ο καθηγητής Παθολογίας ΑΠΘ και διευθυντής της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Χρήστος Σαββόπουλος. 

Μιλώντας στον Real Fm, ο κ. Σαββόπουλος υποστήριξε πως δεν ευθύνεται το εμβόλιο για τη μόλυνση των τριών γιατρών, ενώ τόνισε πως απαιτείται ένα χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων για να αρχίσει να «χτίζεται» η ανοσία έναντι του κορονοϊού. Επίσης, ανέφερε πως από τους 35 γιατρούς της Προπαιδευτικής Παθολογικής κλινικής οι 23 (συμπεριλαμβανομένων των τριών που μολύνθηκαν μετά τον εμβολιασμό) έχουν προσβληθεί από τον ιό και κάποιοι έχουν νοσήσει ή ακόμη νοσηλεύονται με βαριά συμπτώματα.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, σύμφωνα με τον κ. Σαββόπουλο, το ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό ήταν ιδιαίτερα υψηλό από τους υγειονομικούς του ΑΧΕΠΑ (75%-77% από τους γιατρούς και 55-60% από τους νοσηλευτές). Μάλιστα προέβλεψε πως σύντομα όλοι οι πολίτες θα παρακαλούν να κάνουν το εμβόλιο και θα κατηγορούν τις κυβερνήσεις εάν δεν υπάρχει επάρκεια εμβολίων.

Τέλος, ερωτηθείς για το πόσο ασφαλές είναι το άνοιγμα των σχολείων και της αγοράς ο καθηγητής Παθολογίας ΑΠΘ ήταν κατηγορηματικός: «Δεν μπορείς να έχεις στο «ψυγείο» όλη την κοινωνία, αλλά δεν είναι εύκολο και το restart». Τόνισε δε πως δεν επιτρέπει η χαλάρωση καθώς έχουμε πολύ δρόμο ακόμη.

Ο κ. Σαββόπουλος αναφέρθηκε ακόμη στην κατάσταση που επικρατούσε το πρωί στο ΑΧΕΠΑ όσον αφορά στις κενές κλίνες για ασθενείς με ή χωρίς κοροναϊό και χαρακτήρισε «βαρόμετρο» για την «εικόνα» της πανδημίας τη σημερινή εφημερία του νοσοκομείου. Πάντως, όπως, ο ίδιος σημείωσε αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη σε μη covid κρεβάτια.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση