GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ: «Από καιρό διεγερμένη» η περιοχή που έγινε ο σεισμός...

Για έναν αναμενόμενο σεισμό έκανε λόγο ο Ακης Τσελέντης, σχετικά με την ισχυρή δόνηση στην Ναύπακτο. Ο καθηγητής σεισμολογίας, σε ανάρτησή τ...


Για έναν αναμενόμενο σεισμό έκανε λόγο ο Ακης Τσελέντης, σχετικά με την ισχυρή δόνηση στην Ναύπακτο.

Ο καθηγητής σεισμολογίας, σε ανάρτησή του στο Facebook, τόνισε πως ο σεισμός στην περιοχή λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ήταν αναμενόμενος, καθώς η περιοχή παρουσιάζει μία έντονη δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα. Εκτίμησε δε, πως όλα θα κυλήσουν φυσιολογικά μετά τον κύριο σεισμό.

Η ανάρτηση Τσελέντη

«Εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 00:09 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.7 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 153 χλμ. ΔΒΔ της Αθήνας.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 16 χλμ. Β του Αιγίου.
ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ:
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 38.3949 Βόρεια
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 22.0482 Ανατολικά
Έγινε κοντά στο Μαραθιά και η περιοχή ήταν από καιρό διεγερμένη και όπως σας είχα πει αναμέναμε να μας δώσει κάποιο μικρό σεισμό πιστεύω όλα να εξελιχθούν φυσιολογικά».


Λίγο μετά τη 1 τη νύχτα, ο Ακης Τσελέντης έκανε μια ακόμα ανάρτηση στην οποία αναφέρει: «Το βράδυ θα καταλάβετε πολλούς αλλά θα είναι μικροί εμείς το παρακολουθούμε από το Γεωδυναμικό γιατί έχουμε πολλά όργανα στην περιοχή καλό σας βράδυ».




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση