GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η πρώτη πραγματική φωτογραφία του κορονοϊού

Η πρώτη φωτογραφία του κορονοϊού είναι γεγονός καθώς μέχρι σήμερα η μόνη απεικόνιση που είχε η ανθρωπότητα από τον ιό προερχόταν από τρισδι...



Η πρώτη φωτογραφία του κορονοϊού είναι γεγονός καθώς μέχρι σήμερα η μόνη απεικόνιση που είχε η ανθρωπότητα από τον ιό προερχόταν από τρισδιάστατα μοντέλα που δημιουργούνταν σε υπολογιστή και επάνω σε αυτά δούλευαν οι ερευνητές.

Η ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Bild, δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία του κορονοϊού όπως μπορείτε να δείτε και εσείς παρακάτω, την οποία κατάφεραν να απαθανατίσουν οι ερευνητές.



Πώς κατάφεραν να φωτογραφίσουν τον κορονοϊό
Σύμφωνα με τη Bild, πίσω από το πρώτο φωτογραφικό στιγμιότυπο του ιού ό SARS-CoV-2 κατάφερε να πάρει η αυστριακή εταιρεία Nanographics, παρακλάδι του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, που χρησιμοποίησε νέες τεχνικές και κατάφερε να απεικονίσει τον κορονοϊό χρησιμοποιώντας κατεψυγμένα δείγματά του.

Ειδικότερα, στη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν άθικτα σωματίδια του ιού SARS-CoV-2 τα οποία εκχειλίστηκαν σε δείγματα, σαρώθηκαν με ειδικά μικροσκοπία και ψηφιοποιήθηκαν. Αυτές οι νέες μέθοδοι θα επιτρέψουν στο μέλλον την ανάλυση των βιολογικών μικροσκοπικών δεδομένων πιο εύκολα και πιο γρήγορα, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Όπως αναφέρει το αυστριακό δίκτυο "ORF" στον ιστότοπό του, ο Ιβάν Βιόλα από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης και το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε πρόσφατα κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής διάλεξης ότι στην απεικόνιση συνέβαλε και το Πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση