GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ! Παραιτείται ο Τζουζέπε Κόντε...

Την παραίτησή του πρόκειται να υποβάλει την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ο πρωθυπουρ...


Την παραίτησή του πρόκειται να υποβάλει την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα μετά τη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, το πρωί της Τρίτης, όπου θα ενημερώσει τους υπουργούς για την απόφασή του.

Ο κ. Κοντέ ελπίζει ότι ο Ιταλός πρόεδρος θα του δώσει εντολή για σχηματισμό νέας κυβέρνησης με ευρύτερη υποστήριξη στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Νωρίτερα, ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως θεωρείται πιθανή η παραίτηση του κ. Κόντε εντός των επομένων ωρών.

Κληθείσα να σχολιάσει ιταλικά δημοσιεύματα περί παραίτησης του κ. Κόντε, κυβερνητική πηγή σχολίασε στο Reuters ότι «είναι πιθανό, σήμερα ή αύριο».

Με την παραίτησή του, ο κ. Κόντε επιθυμεί να κερδίσει περισσότερο χρόνο για να πείσει κεντρώους και ανεξάρτητους βουλευτές να ενταχθούν στις τάξεις της κυβέρνησης, η οποία έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στην ιταλική Γερουσία την περασμένη εβδομάδα.

Το κόμμα Italia Viva με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι απέσυρε τους υπουργούς του, λόγω διαφωνιών σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κρίσης και της οικονομικής ύφεσης.

Ακολούθως, η Γερουσία έδωσε μεν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Κόντε, ωστόσο η κυβέρνηση δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία.
Με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση