GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το «άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη τη χώρα» ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης...

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη τη χώρα, προανήγγειλε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας την εισήγηση της επ...


Το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη τη χώρα, προανήγγειλε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας την εισήγηση της επιτροπής για τα καταστήματα.

Στην τριτολογία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα «θα ανοίξει το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα εκτός από κόκκινες περιοχές που θα λειτουργήσουν με click away».

Όπως είπε, «καμία επιστρεπτέα προκαταβολή δεν υποκαθιστά το τζίρο των καταστημάτων, ενώ επεσήμανε ότι το λιανεμπόριο είναι απαραίτητο να λειτουργήσει με κανόνες, τους οποίους θα ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως η απόφαση ελήφθη από τους ειδικούς και απηύθυνε έκκληση για επιπλέον στήριξη ώστε να αποδώσει το άνοιγμα και να λειτουργήσει το λιανεμπόριο με κανόνες..

«Στόχος είναι αν και κανείς δεν μπορεί να δώσει καμία εγγύηση να εμποδίσουμε στο μέτρο του δυνατού μια άνοδο των κρουσμάτων», είπε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την επέκταση δύο μέτρων, κατά τη συζήτηση με αντικείμενο τη διαχείριση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι:
Οι πληττόμενες επιχειρήσεις από την πανδημία θα επωφεληθούν και τον Φεβρουάριο από την απαλλαγή της υποχρέωσης καταβολής ενοικίου, με τους ιδιοκτήτες των αντίστοιχων ακινήτων να αποζημιώνονται με το 80% επί του μισθώματος.
Επεκτείνονται για δύο μήνες ακόμα όλα τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση