GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ της Σ. Μπεκατώρου! Νέα παραίτηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας...

Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί από μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, άνοιξ...

Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί από μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου. 

Μετά τον Γιάννη Παπαδημητρίου, ακόμη ένα μέλος του ΔΣ, ο Γιώργος Χριστόπουλος, εκπρόσωπος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου ανακοίνωσε την παραίτησή του διότι «οι συνθήκες δεν τον εκφράζουν». Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται και άλλες παραιτήσεις.
 Όμιλοι από τη μία μέχρι την άλλη άκρη της Ελλάδος στηρίζουν με δηλώσεις τους την αθλήτρια σύμβολο του χώρου, τη Σοφία Μπεκατώρου.  Μάλιστα, άλλη μία παλιά αθλήτρια, η Μαρίνα Ψυχογιού ανέφερε ότι είχε δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από παράγοντα, επίσης, της ιστιοπλοΐας όταν ήταν 20 ετών.

 Ήδη, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και ο ΓΓ της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης έχουν παραπέμψει την υπόθεση στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος Ηθικής και Δεοντολογίας.

Στο μεταξύ, πολλοί εκπρόσωποι ομίλων έχουν αρχίσει να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τα τεκταινόμενα στην ανώτερη αρχή του αθλήματος. Ήδη, δύο μέλη από το ΔΣ της ΕΙΟ αποφάσισαν να παραιτηθούν. Μετά τον πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά Γιάννη Παπαδημητρίου και ο εκπρόσωπος του Ομίλου του Καλαμακίου Γιώργος Χριστόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Η επιστολή του κ. Χριστόπουλου
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Με ιδιαίτερη θλίψη είμαι υποχρεωμένος να σας δηλώσω ότι δεν δύναμαι να παραμείνω στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες της κ. Σοφίας Μπεκατώρου.
Κατόπιν των συγκλονιστικών αυτών αναφορών, στέκομαι στην γενικότερη τους αντιμετώπιση από πλευράς της εκπροσώπησης ΕΙΟ και στο εν γένει κλίμα περαιτέρω διατάραξης του αθλητικού πνεύματος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.
Οι συνθήκες πλέον αυτές δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο του Ναυταθλητισμού, ως Εργοδότη που απασχολεί δεκάδες οικογενειάρχες και ως Επιστήμονα.
Προς τούτο σας υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ με άμεση ισχύ,
Γιώργος Χριστόπουλος
Δρ-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός , MSc MBA PhD΄




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση