GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ σε σχολείο για την επάνοδο! «ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ να έχουν μαζί τους και μια μικρή... κουβερτούλα»

Επιστρέφουν στα σχολικά τους θρανία οι μαθητές και οι μαθήτριες των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων... Την ίδια ώρα θα πρέπει να μην ξε...


Επιστρέφουν στα σχολικά τους θρανία οι μαθητές και οι μαθήτριες των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων...

Την ίδια ώρα θα πρέπει να μην ξεχνούν τους νέους κανόνες που έχει επιβάλει η πανδημία του κορονοϊού, όπως μάσκα, κολατσιό από το σπίτι και ατομικό παγουρίνο.

Στην περίπτωση ωστόσο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χαλάστρας, η διεύθυνση του, στο κανονισμό λειτουργίας που απέστειλε στους γονείς φρόντισε να τους ενημερώσει ότι τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους και μια μικρή ...κουβερτούλα, επειδή οι χώροι των αιθουσών θα αερίζονται διαρκώς!!!

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χαλάστρας αναφέρει:

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Με την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας των σχολείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου σας ενημερώνουμε για τους παρακάτω κανόνες που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου μας. Οι κανόνες είναι υποχρεωτικοί και εφαρμόζονται χωρίς εξαιρέσεις από όλους μας.

Προσέλευση μαθητών: 8.00-8.15 πμ
Οι διδακτικές ώρες και τα διαλείμματα παραμένουν ως έχουν.

Αποχώρηση μαθητών:
* Α’ και Β’ τάξη: 13.00 μ.μ
* Γ’ και Δ’ τάξεις: 13.10 μ. μ
* Ε’ και ΣΤ’ τάξεις: 13.15 μ. μ

Το ολοήμερο πρόγραμμα αρχίζει στις 13:15 με τη σίτιση των παιδιών. Η πρώτη δυνατή αποχώρηση είναι στις 15:00. Η λήξη του προγράμματος είναι στις 16:00. Προβλέπεται μια (1) ώρα ειδικότητα καθημερινά και μία (1) ώρα Μελέτη-Προετοιμασία.

Οι μαθητές – τριες μπαίνουν στον χώρο του σχολείου φορώντας μάσκα υποχρεωτικά.
Οι γονείς αποχωρούν αμέσως μετά την είσοδο του παιδιού στο σχολείο για την αποφυγή συνωστισμού.
Δε γίνεται συγκέντρωση των μαθητών/τριών στο προαύλιο. Τα παιδιά θα πηγαίνουν κατευθείαν στις τάξεις τους, όπου θα τα περιμένει ο/η υπεύθυνος/η εκπαιδευτικός.

Η προσέλευση στο σχολείο με ποδήλατο δεν επιτρέπεται, καθώς ο χώρος στάθμευσης πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τα διαλείμματα.

Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν μαζί τους:
* Το παγουρίνο τους ή μπουκάλι με νερό .
* Το δεκατιανό τους.
* Είδη ατομικής προστασίας (χαρτομάντιλα, αντισηπτικό και αντισηπτικά μαντηλάκια).
* Ένα σακουλάκι με δύο (2) επιπλέον καθαρές μάσκες.
* Ένα σακουλάκι όπου θα αποθηκεύουν την χρησιμοποιημένη μάσκα τους.
* Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά. Για το λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο.

Παρακαλούμε να μην προσέρχεστε κατά τα διαλείμματα στα κάγκελα. Φροντίστε τα παιδιά να έχουν το δεκατιανό τους από το πρωί στην τσάντα τους.

Δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή και ο δανεισμός οποιουδήποτε αντικειμένου (στυλό, τετράδια, ρούχα, φαγητό, νερό ή ό,τι άλλο), μεταξύ των μαθητών/τριών».

1 σχόλιο

  1. Παμε,κουφαλες να δουμε τον νομο:Αρθρ6 παρ4...καθως και καλος αερισμος των αιθουσων.Αυτο δε σημαινει τεντα πορτες-παραθυρα[Οι εξαερηστηρες,αν υπαρχουν,ειναι αρκετοι]Στη παρ7 καθοριζει τον εξαερισμο για κοινες αιθουσες[Η/Υ]Αυτες τις δικαιολογιες οτι τους ειπε το Υπουργειο,τ'ακουσαμε και μειςΔειτε και το αρθ2 παρ2 για το"διαλειμμα της μασκας"καιαρθ.6παρ9 για χορηγηση μασκας και αλλων αναλωσιμων.Α!Θυμαστε που ειπε η ανεκδιηγητηψευτρα οτι οι μασκες περιμενουν στο σχολειο;Τιποτα δεν πηραμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση