GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όποιος ενοχλεί την ελίτ θα αποκλείεται, από ένα μέσο διάδοσης ιδεών και ενεργειών... Αυτοί, έτσι αποφάσισαν!

Της Ιωάννας Υψηλάντη " Διαφωνώ μ΄αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ, μέχρι θανάτου, το δικαίωμα σου να το λες ". Και απ΄αυτό το...

Της Ιωάννας Υψηλάντη

"Διαφωνώ μ΄αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ, μέχρι θανάτου, το δικαίωμα σου να το λες".
Και απ΄αυτό το... απόφθεγμα, που έγινε αξιακό σύμβολο της Δημοκρατίας και κατοχύρωσε το ανθρώπινο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου,  μια παγκόσμια δύναμη, που εξάγει "Δημοκρατία", σε "απολίτιστους δικτάτορες", έφτασε να επαίρεται, για την σιωπή που επιβάλει. Και να ζητάει όλο και περισσότερες απαγορεύσεις.
Πανηγυρίζουν, καγχάζουν και γελούν οι Δημοκρατικοί με τον αποκλεισμό του Τραμπ, των γερουσιαστών και των οπαδών του, από τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μαζί τους και κάποιοι δημοσιογραφίσκοι της συμφοράς, από τα δικά μας κανάλια, για το "πάθημα" του Τραμπ!
Γελούν αυτοί οι άθλιοι, γιατί μετέτρεψαν σε νέο αφεντικό τους τους τεχνολογικούς κολοσσούς της ελίτ.
Αυτοί κάνουν, πλέον, κουμάντο, και σε αυτούς προσφεύγουν, για να ζητήσουν "εξυπηρετήσεις" εναντίον των αντιπάλων τους.
Αυτοί βρίσκονται, πάνω από εκλεγμένους Προέδρους, από ανθρώπινα δικαιώματα, από κατοχυρωμένα Συντάγματα. Και ας μην έχουν εκλεγεί, από κανέναν! Έχουν πολιτικό λόγο αποκλεισμού των χρηστών!
Ειδικά στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Νόμο, αυτές οι εταιρείες δεν ευθύνονται ούτε για το περιεχόμενο που δημοσιεύουν, ούτε, για την «εθελοντική επιθυμία» τους να αφαιρέσουν αυτό το περιεχόμενο από τις πλατφόρμες τους. Με δυο λόγια δεν μπορούν να μηνυθούν, για την λογοκρισία, που επιβάλλουν ή για τον μόνιμο κλείσιμο ενός λογαριασμού. Και αυτά με την προστασία του Κογκρέσου!
Ετσι, δεν ενοχλούνται καν να προβάλλουν ένα αξιοπρεπές κίνητρο, για τις απαγορεύσεις και την λογοκρισία τους. Οι επίσημες δηλώσεις, για τα τουίτ του Τραμπ ότι "αποτελούν απειλή για την δημόσια ασφάλεια" και "διαδίδουν την βία", μόνο γελοία ακούγονται, αν αναλογιστεί κανείς τι δημοσιεύουν άλλοι χρήστες. Μπορεί για παράδειγμα να τουϊτάρει το τελευταίο φασιστοειδές της Ουκρανίας, αλλά ο Τραμπ δεν μπορεί!
Η εξήγηση είναι πολύ απλή! Όποιος ενοχλεί την ελίτ θα αποκλείεται, από ένα μέσο διάδοσης ιδεών και ενεργειών. Δεν έχει σημασία αν δεν υπάρχει καμία αρχή νομιμότητας ή αξιών σ΄αυτές τις ενέργειες! Αυτοί, έτσι αποφάσισαν!
Από την άλλη, Δημοκρατικοί, ιδιοκτήτες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ιδιοκτήτες ΜΜΕ είναι μία ομάδα, όπου "το ένα χέρι νίβει τ΄άλλο και τα δυο το πρόσωπο".
Ετσι, οι Δημοκρατικοί ζητούν να κλείσουν και τα κανάλια και ιστοσελίδες, που τάσσονταν με τον Τραμπ, πυροβολώντας τα ίδια τους τα πόδια!
Πράξεις λογοκρισίας τόσο τρομερές, θα δυσαρεστήσουν και Δημοκρατικούς οπαδούς. Οι "Τραμπιστές" θα φύγουν μαζικά, απ΄αυτά τα δίκτυα και θ΄αναζητήσουν νέα, πιο ελεύθερα. Θα δημιουργήσουν εναλλακτικά κοινωνικά δίκτυα και πλατφόρμες, πέρα απ΄τον έλεγχο τους. Εκατομμύρια χρήστες θα χαθούν, μονόλογοι θα δημοσιεύονται.
Και αυτή η μετακίνηση χρηστών, έχει ήδη φανεί. Παρά τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Γκούγκλ, στον ιστότοπο Parler, όπου εκφράζονται οι περισσότεροι Τραμπίστες και επειδή αρνείται να λογοκρίνει κείμενα, έχει ήδη γεμίσει με εκατομμύρια νέους χρήστες.
Οι "ηθικοί ηγέτες" του έθνους των ΗΠΑ, αποφάσισαν ν΄ ανταποκριθούν στην εισβολή στο Καπιτώλιο, όχι με διάλογο, αλλά με καταστολή. Μέγα σφάλμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση