GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυκλοφορεί η "Ρήξη" Ιανουαρίου...

Κυκλοφορεί το Σάββατο η Ρήξη Ιανουαρίου Πλήρης και σε βάθος η κάλυψη της επικαιρότητας από το φύλλο της Ρήξης (φ.164) που κυκλοφορεί αύριο, ...

Πλήρης και σε βάθος η κάλυψη της επικαιρότητας από το φύλλο της Ρήξης (φ.164) που κυκλοφορεί αύριο, Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021.

Μπορείτε να την αποκτήσετε ηλεκτρονικά, για ένα φύλλο ή ετήσια συνδρομή [15€] με αποστολή μηνύματος στο perardin@gmail.com. Ή από τα σημεία πώλησης τύπου ανά την Ελλάδα. 

Στο κύριο άρθρο της έκδοσης, ο Γιώργος Καραμπελιάς αναλύει την πορεία των ελληνοτουρκικών το 2020 και μιλάει για τους εθνικούς κινδύνους που ελλοχεύουν στο 2021 για τον ελληνισμό σε Ελλάδα και Κύπρο: «Όσο βρισκόμασταν σε ανοιχτή σύγκρουση με την Τουρκία, το εθνομηδενιστικό γονίδιο των ελληνικών ελίτ βρισκόταν σε καταστολή. Καθώς όμως ακολουθεί ένα διαπραγματευτικό διάλειμμα, όπως σήμερα –πριν η Τουρκία επανέλθει με το αληθινό της πρόσωπο 'επί του πεδίου'–, τότε ξεσαλώνει».

Ακολουθούν αναλύσεις για: Τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και τα σενάρια πρόωρων εκλογών (Γιάννης Ξένος)· τις τελευταίες εξελίξεις επί των εξοπλιστικών (Νικόλας Δημητριάδης) – Το Κυπριακό και η προσπάθεια ξεπλύματος της συνομοσπονδίας (Αλέκος Μιχαηλίδης) – τις δομές-κωμοπόλεις που ετοιμάζει ο Ν. Μηταράκης στον Έβρο (Γιώργος Ρακκάς) – τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία (Νίκος Ντάσιος) – τις ανάρχες χωροθετήσεις των θαλάσσιων αιολικών (Δημήτρης Μπούσμπουρας) – την κυβέρνηση και το ζήτημα των Θεοφανείων (Δημήτρης Ναπ. Γιαννάτος) – κείμενα για τα εμβόλια και τις ιστορίες αντιεμβολιαστικής τρέλας (Γιάννης Σαΐνης) και την πανδημία (Μάνος Σιμιανάκης) και την «Καταερίνα Σακελλαροπούλου και τον πολιτικό νεοφιλελευθερισμό».  

Ακόμα: Ελλάδα, Τουρκία και Δύση, Παραδοχές και προοπτικές (Μάνος Καραγιάννης). Αφιέρωμα: «Νεο-οθωμανισμός, Βρετανία και Γαλλία: Δύο στρατηγικές» με τον Παντελή Σαββίδη να αναλύει πως η "πονηρά Αλβιών" στηρίζει την Τουρκία, και ένα συλλογικό κείμενο Γάλλων διανοουμένων (Πασκάλ ΜπρυκνέρΣτεφάν Μπρετόν κ.ά.) που καλεί σε μια στρατηγική συμμαχία του Παρισιού με τους Κούρδους.

Στα διεθνή, η οικονομία της Τουρκίας δεν έχει ξεπεράσει τα δύσκολα (Μουσταφά Σονμέζ), αλλά και… «Τέλος Εποχής του μερκελισμού;»: Οι κρίσιμες εκλογές διαδοχής της Μέρκελ, στο κόμμα της (Βασίλης Στοϊλόπουλος).  

Στις σελίδες για τον πολιτισμό, την ιστορία, το βιβλίο: «1800» ή ο εθνομηδενισμός στα κόμικς (Μανώλης Εγγλέζος-Δεληγιαννάκης) – Η αναβίωση της "μαγικής σκέψης" στην μεταμοντέρνα εποχή (Μάριος Νοβακόπουλος) – Ο Άγιος Ιωάννης της Κολώνας, στην Αθήνα, με την ιστορία του που χάνεται στην αρχαιότητα (Ιωάννης Μιχαλακόπουλος) – «Ο ψυχρός πόλεμος των γραμματοσήμων» (Κων/νος Κουρτίδης) – παρουσίαση βιβλίου: «Ιωάννα Τσιβάκου, συναίσθημα και ορθολογικότητα» (Σπύρος Κουτρούλης) – Το πάρτι του σάχη στην Περσέπολη το 1971 (Κων/νος Μαυρίδης) – Το θέατρο στον καιρό της πανδημίας (Κώστας Σαμάντης) – Τα αθλητικά της Ρήξης & στο cineρήξη η εξαιρετική πορεία που είχε ο Βασίλης Λογοθετίδης στον ελληνικό κινηματογράφο (Κων/νος Μπλάθρας).   

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση