GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ! Ετοιμάζουν «ιερό» αντάρτικο για τα Θεοφάνια...

Με μεγάλη δυσφορία αντιμετωπίζουν οι ιερείς την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων για μια εβδ...



Με μεγάλη δυσφορία αντιμετωπίζουν οι ιερείς την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων για μια εβδομάδα, η οποία θα επηρεάσει και τη λειτουργία των ναών στη μεγάλη γιορτή των Θεοφανίων.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, οι εκκλησίες θα πρέπει να παραμείνουν κλειστές. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος συγκάλεσε τη Δευτέρα εκτάκτως συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, όπου θα εξεταστούν τα νέα δεδομένα.

Μεταξύ των μέτρων έχει απαγορευτεί και ο αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους, ενώ η θεία λειτουργία θα πρέπει να τελεστεί εντός των ιερών ναών, χωρίς την παρουσία πιστών.

Ετοιμάζουν ιερό αντάρτικο


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA, από την εκκλησία ετοιμάζουν… ιερό αντάρτικο, αφού σκοπεύουν να κρατήσουν ανοιχτούς τους ναούς για τα Θεοφάνια. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από την εκκλησία σκοπεύουν να… τηρήσουν τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, πριν την αιφνιδιαστική απόφαση για τα έκτακτα μέτρα, που τέθηκαν σε εφαρμογή από το πρωί της Κυριακής.

Αρχιερείς και κληρικοί ζητούν να γίνουν οι λειτουργίες όπως έγιναν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, δηλαδή με 25 άτομα στις εκκλησίες ή 50 στους μητροπολιτικούς ναούς. Μάλιστα, τονίζουν πως τα μέτρα τηρήθηκαν κατά γράμμα από τους πιστούς κατά τη διάρκεια των γιορτινών ημερών.

«Η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναιού» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η εκκλησία της Κρήτης και μάλιστα δεν αποκλείεται να δούμε ανακοίνωση τις επόμενες ώρες. Ακόμα, δεν αποκλείεται να δούμε και ιερείς να ρίχνουν ακόμα και τον σταυρό στη θάλασσα.

Έτοιμο το… plan B

Σε κάθε περίπτωση, οι ιερείς ετοιμάζονται να θέσουν σε εφαρμογή το… plan B για τη μετάδοση του αγιασμού στον κόσμο.

Σε αρκετές εκκλησίες oι ιερείς θα βγάλουν τον αγιασμό στα προαύλια και θα δοθεί στους πιστούς με ατομικά μπουκαλάκια.

Με αποστάσεις και με σειρά προτεραιότητας ένας ένας οι πιστοί θα περιμένουν έξω από τους ναούς υπό την επίβλεψη των νεωκόρων.

Μετά το τέλος της ακολουθίας των Θεοφανίων ιερείς και προσωπικό των εκκλησιών θα ανοίξουν την πόρτα θα βγουν έξω και θα μοιράσουν τον αγιασμό σε ατομικά δοχεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση