GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ για την αντιπολίτευση! Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια...

Στη Βουλή κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο των Υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, για τη θέ...



Στη Βουλή κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο των Υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, για τη θέσπιση ελάχιστης βάση εισαγωγής, διπλού μηχανογραφικού, ανώτατου ορίου φοίτησης και τη σύσταση της αποκαλούμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας (Ειδική Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος - ΟΠΠΙ υπαγόμενη στην ΕΛ.ΑΣ).

Την Τρίτη ξεκινάει η κοινοβουλευτική "μάχη"

Το σχέδιο νόμου, που πυροδοτεί ήδη σφοδροτατες αντιδράσεις, θέτοντας την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης επί ποδός "πολέμου" κόντρα στην κυβερνητική ρητορική περί τέλους στη βία και την ανομία στα ΑΕΙ με στόχο την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή την προσεχή Τρίτη 2 Φεβρουαρίου.

Επί ποδός "πολέμου" η αντιπολίτευση

Ενδεικτική του κλίματος πόλωσης είναι η δήλωση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, ο οποίος ζήτησε νομοθετικό μοραρότιουμ για να επανέλθει η ηρεμία στην εκπαίδευση, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο "αντι-εκπαιδευτικό", καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για "διχασμό" και υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο οδηγεί σε δραστική περικοπή των εισακτέων, κλείσιμο πανεπιστημίων και οπισθοδρόμηση.
Κόκκινο πανί αποτελεί το νομοσχέδιο και για το ΚΚΕ, που στήριξε ξεκάθαρα το πρόσφατο φοιητικό συλλαλητήριο, κατηγορώντας την κυβέρνηση για κλιμακούμενη καταστολή, ενώ δική του αντιπρόταση για εσωτερική αυτοτελή δομή Φύλαξης υπαγόμενη απευθείας στον πρύτανη, έχει καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής λέγοντας όχι στην "αστυνομοκρατία" στα ΑΕΙ.



1 σχόλιο

  1. Και φυσικα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ειναι συμφωνη.Ειναι τοσο καφροι που δε καταλαβαινουν την ξεφτιλα τους.Πρωτη δυναμη αλλα αποτυχημενη και ανικανη να υπερασπισθει τη πρωτια της.Το ιδιο ανεμελη και ανεπροκοπη σαν τον προεδρο της παραταξης και τα αλλα σουργελα.Προσκυνηστε τα φασισταρια κ@λοπαιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση