GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΨΗ! Ο Θ. Μωραΐτης του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το κατεστημένο των αθλητικών ομοσπονδιών...

Γράφει ο Αθλητικός  Συνέντευξη στην εκπομπή «Σκορ Στο Κόκκινο» παραχώρησε χθες ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Αθλητισμού του Σ...

Γράφει ο Αθλητικός 

Συνέντευξη στην εκπομπή «Σκορ Στο Κόκκινο» παραχώρησε χθες ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από αθλητικό παράγοντα, τονίζοντας πως «ο κ. Αυγενάκης επιχειρεί προκλητικά να "χτίσει" ένα επικοινωνιακό, βρώμικο κι επικίνδυνο παιχνίδι». 

Από τις δηλώσεις του κ. Μωραΐτη είναι εμφανής η δύσκολη θέση που έχει έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες την άνοιξη. Όσο κι αν η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει τις τελευταίες καταγγελίες, από την άλλη είναι γνωστό ότι το κατεστημένο δεκαετιών στις μεγάλες ομοσπονδίες έχει δεχτεί εκ των πραγμάτων ένα πολύ ισχυρό πλήγμα και η αξιωματική αντιπολίτευση φέρεται τώρα να έχει λειτουργήσει ως ομπρέλα στα μέλη αυτών των διοικήσεων πολλά από τα οποία κατέχουν τις θέσεις τους από την δεκαετία του 1980. Άλλωστε πριν από μερικούς μήνες στην Βουλή είχε καταψηφίσει τις σχετικές διατάξεις του αθλητικού νομοσχεδίου. Η μακροχρόνια, από την εποχή του ΠΑΣΟΚ, επιρροή στους χώρους αυτούς , απειλείται τώρα να χαθεί... 

Πίσω από την  κριτική λοιπόν στην κυβέρνηση, υπάρχει η στήριξη -για πολιτικούς και πελατειακούς λόγους- σε αυτό το κατεστημένο, παρά τις καταγγελίες που το βαραίνουν όχι μόνο για την ηθική σήψη αλλά και για  κακοδιαχείριση και διαφθορά. 

Υπό το κράτος αυτών των διεργασιών ο κ. Μωραϊτης, υποστήριξε επίσης ότι «η επικοινωνιακή καταιγίδα της Νέας Δημοκρατίας δύο ημέρες τώρα είναι πρωτόγνωρη» και πρόσθεσε: «Είναι ντροπή για την ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να εκμεταλλεύεται ένα ευαίσθητο, εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός, την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου και όσες ακολούθησαν. Εδώ υπάρχει μια τεράστια υποκρισία, μια μικροπολιτική απρέπεια».

Ο κ. Μωραΐτης ανέφερε ακόμη ότι «ο κ. Αυγενάκης βρήκε την ευκαιρία να διαφημίσει ένα νομοσχέδιο, στο οποίο το μεγαλύτερο μέρος της αθλητικής κοινότητας βρέθηκε απέναντι, για να αποκομίσει κομματικά οφέλη», καθώς και πως «είναι προκλητικό και απαράδεκτο να κρύβει τις διαχρονικές ευθύνες της παράταξής του στο χώρο του αθλητισμού».

«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία υπηρετεί έναν διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό από τη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε, συνεχίζοντας:

«Η πρώτη ενέργεια που έκανε ο κ. Αυγενάκης όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2019, ήταν η κατάργηση της ποσόστωσης φύλου, του βασικού θεσμικού εργαλείου για τη συμμετοχή της γυναίκας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, για να σπάσουν τα συντηρητικά στερεότυπα που οι δικές τους κυβερνήσεις εδραίωσαν χρόνια πριν».

Επιπλέον, ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, έψεξε την κυβέρνηση ότι «δείχνει κοντή και επιλεκτική μνήμη». Καθώς, όπως υπενθύμισε, «όταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ψήφισε το ν. 4603/19 που μιλούσε για δημοκρατία, θητείες στα ΔΣ, σεβασμό των δικαιωμάτων, απλή αναλογική και μειωμένη σταυροδοσία, ποσόστωση φύλου, απολογισμούς και αντικειμενική αξιολόγηση, ορθολογικό σχεδιασμό ανάπτυξης του αθλητισμού και όχι πελατειακές σχέσεις, η ΝΔ τον καταψήφισε και ήταν στο πλευρό των διοικήσεων που τώρα καταγγέλλει».

«Δε μπορεί ο κ. Αυγενάκης να βγαίνει ως τιμητής αυτής της προσπάθειας, που ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο βουλευτής. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να ισοπεδώνονται τα πάντα, για να υπηρετηθεί ο στόχος άλωσης του χώρου του αθλητισμού, που επιχειρεί η κυβέρνηση, μέσω των εκλογών των διοικήσεων στις Ομοσπονδίες. Δεν πρέπει να φοβούνται οι γονείς, τα νέα παιδιά να ακολουθήσουν το μονοπάτι του αθλητισμού».

Κλείνοντας, ο κ. Μωραΐτης είπε πως «η Σοφία Μπεκατώρου και οι αθλήτριες που έσπασαν τη σιωπή τους, μας φέρνουν μπροστά σε μια μεγάλη ευθύνη λειτουργίας των θεσμών, προφύλαξης της λειτουργίας τους, ενδυνάμωσης της αξίας τους», καθώς και πως «μας φέρνουν μπροστά στην ευθύνη για να ισχυροποιήσουμε μια κοινωνία που θα ακούει, θα υπερασπίζεται θύματα έμφυλης βίας, κάθε είδους βίας και εκβιασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση