GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΓΟΣ από το Βερολίνο! «Όχι στα προνόμια για εμβολιασθέντες...»

Βερολίνο — Ανταπόκριση Γιώργος Παππάς       Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν εάν ένας εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον ιό και να μολύνει άλ...


Βερολίνο — Ανταπόκριση Γιώργος Παππάς     

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν εάν ένας εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον ιό και να μολύνει άλλους. Δεν έχουν προς το παρόν ασφαλή δεδομένα. «Εντός των επόμενων λίγων μηνών» θα μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο — o πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, που είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση της πανδημίας κορoνοϊού στη Γερμανία, καθηγητής Lothar Wieler, εκτιμά ότι θα μπορεί να ειπωθεί αυτό με βεβαιότητα. 
To επιχείρημα αυτό επικαλέστηκε και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης, απορρίπτοντας προνόμια για εμβολιασθέντες, εμμέσως και την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να θεσπιστεί «ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού» για ταξίδια.

Ο πρόεδρος του RKI, καθηγητής Wieler, θεωρεί αυτήν τη στιγμή «ανήθικο» να θεσπιστούν προνόμια για τους εμβολιασθέντες. Μιλώντας στους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο και απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ ο Wieler είπε:
«Για μένα είναι σαφές: Οι εμβολιασθέντες δεν πρέπει να έχουν κανένα προνόμιο. Αφενός δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν παρόλα αυτά μεταδίδουν τον ιό. Προς το παρόν δεν είναι σίγουρο. Θα το γνωρίζουμε σε μερικούς μήνες. Προσωπικά θέλω όλοι οι άνθρωποι να έχουν την ίδια μεταχείριση. Οι εμβολιασμένοι δεν πρέπει να εφησυχάζουν, θα πρέπει να συνεχίσουν να παίρνουν μέτρα προστασίας. Όταν τα εμβόλια θα επαρκούν και θα έχουν εμβολιαστεί αρκετοί, τότε ενδεχομένως στον ιδιωτικό τομέα π.χ. στις αεροπορικές (μεταφορές), να υπάρξει προνομιακή μεταχείριση, αυτό δεν μπορούμε να το εμποδίσουμε. Θα πρέπει όμως να το συζητήσουμε εκτενώς. Αλλά τη στιγμή που δεν μπορούν όλοι να εμβολιαστούν, είναι ανήθικο όλοι εκείνοι που θα ήθελαν να εμβολιαστούν αλλά δεν τους δίνεται καμία δυνατότητα να εμβολιαστούν να έχουν διαφορετική μεταχείριση από εκείνους που έχουν εμβολιαστεί. Πιστεύω ότι εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί είναι πάρα πολύ προνομιούχοι και πρέπει να είναι ευτυχείς. Κι εγώ θα είμαι εξαιρετικά ευτυχής εάν εμβολιαστώ αλλά δεν είμαι. Ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουν οι άνθρωποι ίση μεταχείριση, πρέπει να το κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση