GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ για το μπάχαλο με τα ("ετεροχρονισμένα") κρούσματα του κορονοϊού στην Κοζάνη...

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Κοζάνης για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα που εμφανίστηκαν στις ανακοινώσεις της περα...



Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Κοζάνης για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα που εμφανίστηκαν στις ανακοινώσεις της περασμένης Τρίτης (12/1) και τα οποία εμφάνιζαν σχεδόν 40 επιπλέον "ξεχασμένα" κρούσματα (από τα συνολικά 53) του περασμένου... Νοέμβρη!

Ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος έδωσε το "παρών" στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης κατά παντός υπευθύνου, ενώ την Τετάρτη παρέμβαση του Εισαγγελέα Κοζάνης ζήτησε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ζητούν οι Δήμαρχοι Εορδαίας και Κοζάνης μετά την ανακοίνωση των χθεσινών κρουσμάτων κορονοϊού στις περιοχές.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως στην Κοζάνη αναμένεται κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση.

Όλα ξεκίνησαν από την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας που εμφάνισε την ΠΕ Κοζάνης στις 12 Ιανουαρίου να έχει 53 κρούσματα κορονοϊού, όταν οι υπηρεσίες του τοπικού ΕΟΔΥ έβλεπαν στο σύστημα καταγραφής μόνο 13 ημερήσια κρούσματα.

Από επικοινωνία του αναπληρωτή διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Χαρίσου Γκοβεδάρου και του Λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου υπεύθυνου του ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, με τα κεντρικά του ΕΟΔΥ, διαπιστώθηκε ότι είχαν προστεθεί στην ημερήσια λίστα αποτελεσμάτων της 11ης και 12ης Ιανουαρίου 2021 συνολικά 40 κρούσματα που προέρχονταν από την περίοδο του Νοεμβρίου.

Ο κ. Γκοβεδάρος εξήγησε ότι 9 κρούσματα του Νοεμβρίου προστέθηκαν ετεροχρονισμένα στην λίστα της 11 Ιανουαρίου και ακόμη 31 στην λίστα της 12 Ιανουαρίου. Συμπλήρωσε δε ότι μετά από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι αλλά 9 κρούσματα του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου προστέθηκαν σε ανακοινώσεις του Ιανουαρίου 2021.

Όπως τονίστηκε στην έκτακτη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου της Τετάρτης, τα παραπάνω κρούσματα που εμφανίστηκαν ετεροχρονισμένα αφορούν τον δήμο Εορδαίας και προέρχονται από ιδιωτικό εργαστήριο της πόλης με το οποίο έχει συμβληθεί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση