GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΛΕΙΣΤΑ λύκεια και επιστροφή του click away! ΝΕΑ περιοριστικά μέτρα και (στην «κόκκινη» πλέον) Αττική από τα ξημερώματα του Σαββάτου...

Στο «κόκκινο» και επίσημα η Αττική, που μέτρησε την Παρασκευή πάνω από τα μισά κρούσματα, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να λάβει νέα περιοριστι...


Στο «κόκκινο» και επίσημα η Αττική, που μέτρησε την Παρασκευή πάνω από τα μισά κρούσματα, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να λάβει νέα περιοριστικά μέτρα.

Πλέον επανέρχεται το click away και το click in shop στις «κόκκινες περιοχές», ενώ ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε όλη τη χώρα, εκτός από τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές όπου θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε πως στις «κόκκινες» περιοχές θα υπάρχει επιστροφή στο click away και στο ραντεβού για τις αγορές σε συγκεκριμένου τομείς του Λιανεμπορίου.

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα
Από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα λειτουργίας των καταστημάτων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ενημέρωσε πως τα καταστήματα θα είναι κλειστά την Κυριακή 31 Ιανουαρίου.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε επιπλέον μέτρα για να ανακόψουμε την πορεία της πανδημίας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, στις «κόκκινες περιοχές» θα λειτουργούν:
Οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου μόνο με τη διαδικασία καθορισμού ραντεβού για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away),
Τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και τα βιβλιοχαρτοπωλεία, με ραντεβού για παραλαβή εντός καταστήματος (click inside).

Επαναφορά του χάρτη επιδημιολογικής ασφάλειας
Διαμορφώνονται δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας, το επίπεδο Α’- επιτήρησης (το οποίο απεικονίζεται με κίτρινο χρώμα) και το επίπεδο Β’ – αυξημένου κινδύνου (το οποίο απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα και) στο οποίο ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα.

«Κίτρινες περιοχές»

Πέραν των οριζόντιων μέτρων που ισχύουν σε όλη την χώρα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00
Λειτουργία δια ζώσης σε Γυμνάσια και Λύκεια
Έως 25 άτομα στις εκκλησίες
Ανοιχτό λιανεμπόριο, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, ΚΤΕΟ, πρακτορεία ΟΠΑΠ

«Κόκκινες περιοχές»
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00 (εκτός της Αττικής)
Επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου μόνο με την διαδικασία καθορισμού ραντεβού για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away).
Επιχειρήσεις πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλείων, με την διαδικασία καθορισμού ραντεβού για παραλαβή εντός καταστήματος (click inside).
Χώροι λατρείας μέχρι εννέα άτομα





Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση