GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΘΑΝ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Τα Θεοφάνεια με Πιστούς στις Εκκλησίες...»

Από τον Αθανάσιο Γιαννόπουλο Καθηγητή Χειρουργικής τ. Υφυπουργό Υγείας. Τα Θεοφάνεια με Πιστούς στις Εκκλησίες...  Είναι περίεργο πως απλά...

Από τον Αθανάσιο Γιαννόπουλο
Καθηγητή Χειρουργικής
τ. Υφυπουργό Υγείας.

Τα Θεοφάνεια με Πιστούς στις Εκκλησίες... 

Είναι περίεργο πως απλά πράγματα από κακούς χειρισμούς τα κάνουμε τόσο σύνθετα.
Ήταν λαθεμένη η απόφαση, όχι της Κυβέρνησης αλλά του ίδιου του Πρωθυπουργού την ημέρα των Θεοφανείων να μην υπάρχουν πιστοί στις εκκλησίες μας όπως κατά τις άλλες εορταστικές ημέρες.
Και από ότι γνωρίζω δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.
Θα μπορούσε εκ των προτέρων να υπήρχε επικοινωνία του κ. Πρωθυπουργού με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας μας και να βρισκόταν η λύση.
Ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι Πρόεδρος κάποιου σωματείου, είναι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας μας που με μια καλή συζήτηση θα εβρίσκετο η βέλτιστη λύση.
Η Ιερά Σύνοδος συνεργάστηκε και συνεργάζεται με τη πολιτεία άψογα για το θέμα αντιμετωπίσεως της πανδημίας, σεβομένη τους νόμους και τις αποφάσεις. Ξέρει δε πολύ καλά να προστατεύει τους χριστιανούς της τηρώντας με ευλάβεια τις υγειονομικές αποφάσεις με τη μέριμνα των ιεραρχών και κληρικών.
Θέλω να πιστεύω ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα υπάρξει προσέγγιση πολιτείας και εκκλησίας ώστε να έχουμε το ίδιο εορταστικό κλίμα που υπήρξε κατά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και την ημέρα των Θεοφανείων.
Ο Μακαριότατος κ.κ. Ιερώνυμος θα ορκίσει τη Νέα Κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός θα παραμείνει στη λουδοβίκειο αρχή ΟΧΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση