GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΑΛΛΑΣ-ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ! Σε δίκη (για κακούργημα) για τα ακίνητα της Τράπεζας Πειραιώς...

Σε δίκη για κακούργημα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας παραπέμπονται με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο Μιχάλης Σάλλας π...

Σε δίκη για κακούργημα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας παραπέμπονται με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο Μιχάλης Σάλλας πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς καθώς και άλλα 19 πρόσωπα, ανάμεσά τους ο νυν πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής και πρώην αντιπρόεδρος της Πειραιώς, Θεόδωρος Πανταλάκης.

Τα κακουργήματα που τους αποδίδονται κατά περίσταση είναι αυτό της απιστίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση, της άμεσης συνέργειας σε απιστία αλλά και της απλής συνέργειας σε απιστία κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο Μιχάλης Σάλλας κατηγορείται ότι ζημίωσε με εκατομμύρια ευρώ την Πειραιώς, μέσα από αγοραπωλησίες ακινήτων στις οποίες εμπλέκονταν παρένθετα πρόσωπα και εταιρείες συμφερόντων του ιδίου και μελών της οικογένειας του.

Συγκεκριμένα, παρένθετα πρόσωπα εμφανίζονταν να αγοράζουν το 2006 σε χαμηλές τιμές καταστήματα από εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Σάλλα, με δάνεια που τους είχε χορηγήσει γι' αυτό τον σκοπό η Τράπεζα. Στη συνέχεια μέσα σε ελάχιστο χρόνο τα πουλούσαν στην ίδια την Τράπεζα σε τιμή πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική τους αξία.

Όπως επισημαίνεται στο βούλευμα αυτό γινόταν «προκειμένου να επιτευχθεί η εξόφληση και του αλήκτου κεφαλαίου των δανείων που είχαν λάβει οι πωλήτριες εταιρείες συμφερόντων Μιχάλη Σάλλα και της οικογένειάς του, από την Πειραιώς για την αγορά των ιδίων αυτών ακινήτων το έτος 2003, αφετέρου να απομείνει το υπόλοιπο μέρος του τιμήματος και να διατεθεί περαιτέρω».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπομπή τους με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών σε δίκη έγινε παρά την ψήφιση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη του νόμου 4367/2019 που δίνει αμνηστία στα στελέχη των τραπεζών αφού για να διωχτούν ποινικά για απιστία θα πρέπει πρώτα η Τράπεζα να καταθέσει έγκληση εντός τεσσάρων μηνών. Στην περίπτωση Σάλλα, η Τράπεζα Πειραιώς δεν κατέθεσε την έγκληση. Όμως, όπως επισημαίνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έχει κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση