GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΛΑ ΡΕΥΣΤΑ! ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ της επιτροπής λοιμωξιολόγων...

Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων των λοιμωξιολόγων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στην οποία αναμένεται να γίνει περαιτέρω ανά...



Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων των λοιμωξιολόγων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στην οποία αναμένεται να γίνει περαιτέρω ανάλυση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας. 

Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στις «κόκκινες» περιοχές και ιδιαίτερα στην Αττική, προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς, οι οποίοι πρόκειται να επανεξετάσουν την κατάσταση. Επί τάπητος θα τεθούν στοχευμένα μέτρα στις εν λόγω περιοχές, χωρίς να προσδιορίζεται μέχρι στιγμής εάν θα αφορούν και την αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας.

Στόχος είναι επίσης να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια. Ωστόσο η οριστικοποίηση του σχεδίου θα γίνει την Παρασκευή μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και η μεγάλη συγκέντρωση κρουσμάτων στην Αττική δημιουργούν στους ειδικούς δεύτερες σκέψεις για άνοιγμα των σχολείων την 1η Φεβρουαρίου, όπως έχει ανακοινωθεί.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων αναμένεται να εξεταστούν αναλυτικά και τα στοιχεία για τα μεταλλαγμένα και πιο μεταδοτικά στελέχη του νέου κορωνοϊού.

Εξάλλου, οι εικόνες από την κίνηση στην Ερμού από τότε που άνοιξαν τα μαγαζιά, έχουν προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής Νίκος Σύψας στον ΣΚΑΙ, η επιτροπή είναι πιθανό να εισηγηθεί εκ νέου την εφαρμογή του μέτρου του click away στην αγορά, καθώς και να μην ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια, κάτι που είναι προγραμματισμένο για την 1η Φεβρουαρίου.

«Η Αττική αυτή την στιγμή «φλερτάρει» στο να μπει στην κόκκινη κατάσταση που σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα», τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας.

«Έχω εξαιρετικές αμφιβολίες με τα νούμερα που βλέπω να ανοίξουν γυμνάσια – λύκεια τουλάχιστον Αττική αλλα αν η Αττική μπει στο κόκκινο δεν θα ανοίξουν όπως δεν έχουν ανοίξει σε καμία περιοχή της Ελλάδας» ανέφερε χαρακτηριστικα.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι αυτό ισχύει για όλες τις περιοχές που είναι κόκκινες ενώ σημείωσε ότι δίπλα στην Αττική, η Βοιωτία και η Εύβοια είναι ήδη κόκκινες πράγμα που σημαίνει ότι όλη αυτή η περιοχή μετατρέπεται σε ένα hotspot, μια καυτή περιοχής της επιδημίας.

Σημείωσε πως από την Παρασκευή που μας πέρασε έχουμε συνεχή αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική. «Χτες και σήμερα φτάσαμε να έχουμε πάνω από 400 κρούσματα και το πιο σημαντικό είναι ότι ο δείκτης αναπαραγωγής το λεγόμενο RT είναι στο 0,98 αλλά ο δείκτης αυτός αντιπροσωπεύει την εικόνα μερικές μέρες πριν επομένως ενδεχομένως τώρα να έχουμε πάει στο 1 το οποίο είναι το σημείο συναγερμού».

Πρόσθεσε πως το πλησιάζουμε πολύ επικίνδυνα «τα ενεργά κρούσματα στην Αττική είναι πολλά, όχι μόνο στον κεντρικό τομέα που είχαμε πρόβλημα μέχρι την Παρασκευή πλέον έχουμε πρόβλημα και στο βόρειο και ανατολικό και δυτικό τομέα. Επομένως η Αττική αυτή την στιγμή «φλερτάρει» στο να μπει στην κόκκινη κατάσταση που σημαίνει να ληφθούν άμεσα μέτρα».

Επεσήμανε ότι με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα είμαστε οριακά στο πορτοκαλί και ότι αύριο ενδεχομένως θα περάσουμε στο κόκκινο και όταν μπούμε στο κόκκινο αυτά τα μέτρα θα ενεργοποιηθούν αυτόματα σημειώνοντας σχετικά με την αγορά πως όταν μπαίνουμε στο κόκκινο αυτόματα μεταφερόμαστε στο click away.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση