GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! Ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ... υπαγόρευσε το νέο κυβερνητικό σχήμα!

Τον ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε  ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης. Από τη  σύνθεση της κυβέρνησης ...



Τον ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε  ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης. Από τη  σύνθεση της κυβέρνησης επιβεβαιώνεται η  τοποθέτηση περισσότερων βουλευτών, μετά τη δυσφορία για την παρουσία πολλών εξωκοινοβουλευτικών προσώπων, καθώς και το έντονο ...άρωμα Σαμαρά στο νέο σχήμα.

Όπως αναμενόταν, εκτός του υπουργείου Εργασίας έμεινε ο προσκείμενος στον Αντ. Σαμαρά  Γιάννης Βρούτσης, (ο οποίος πάντως χρίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), μετά τη «γκρίνια» και εντός Ν.Δ. για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων. Το χαρτοφυλάκιό του ανέλαβε ο Κωστής Χατζιδάκης, τον οποίο στο υπουργείο Περιβάλλοντος αντικαθιστά ο "σαμαρικός" Κώστας Σκρέκας.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος απομακρύνθηκε επίσης από υπουργικό θώκο και συγκεκριμένα από το υπ. Εσωτερικών, όπου «μετακόμισε» ο Μάκης Βορίδης και βρήκε στέγη ο Στέλιος Πέτσας ως αναπληρωτής υπουργός για θέματα αυτοδιοίκησης. Τη θέση του  στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πήρε ο στενός φίλος του Κ. Μητσοτάκη Σπήλιος Λιβανός.

Η Σοφία Ζαχαράκη από υφυπουργός Παιδείας έγινε υφυπουργός Τουρισμού και ο έως σήμερα υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει με τη σειρά του υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Νέα πρόσωπα στο σχήμα οι υφυπουργοί Παιδείας, Ζέττα Μακρή (από την σαμαρική πτέρυγα) και Άγγελος Συρίγος, Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα, Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, Εσωτερικών (με αρμοδιότητα Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Στύλιος ("σαμαρικός" και αυτός) , Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος, και Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Οικονόμου.

«Ανέγγιχτοι» έμειναν υπουργοί που έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια, όπως ο Βασίλης Κικίλιας, η Νίκη Κεραμέως και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στις θέσεις του παραμένουν, μεταξύ άλλων, οι Κώστας Τσιάρας, Νίκος Δένδιας, Χρήστος Σταϊκούρας και Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακούνητη στο υπουργείο Πολιτισμού η Λίνδα Μενδώνη. Ο γενικός γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκη, αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό.

Ο  πρωθυπουργός έβαλε στην κυβέρνηση κι άλλα "σαμαρικά" στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κατά τρόπο ώστε ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς να βγαίνει ενισχυμένος στις επιρροές του στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Η Σοφία Βούλτεψη έγινε υφυπουργός αρμόδια για την ένταξη μεταναστών και ότι ο Θάνος Πλεύρης προτάθηκε ως αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Άλλωστε και ο Μ. Βορίδης που αναβαθμίστηκε σε υπουργό Εσωτερικών είναι πολιτικά κοντά στον κ. Σαμαρά...

2 σχόλια

  1. Συγχαρητηρια στον Κουλη,παντοτε φροντιζει να μην μας λειψει το γελιο.Βουλτεψη,δικε μου.Το απολυτο ραδικι.Κικιλιας επι εκατο.Λιγο Κεραμεως,Μενδωνη,Μιχαλακηςτη χαλανε τη γευση,ειναι και μπουρδοφατσες σκετη γρουσουζια αλλα αριστοι δολοφονοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ για την μονη μετακίνηση που στενοχωρεθηκα είναι του Χατζηδάκη,σκέφτομαι τώρα που τον μετακίνησε ποιός
    θα πουλήσει τον Παρθενώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση