GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΚΟΚΚΙΝΗ» βάφεται η Αττική...

Να εισέλθει η Αττική στην «κόκκινη» ζώνη του χάρτη της πανδημίας εισηγείται η υποεπιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε την Πέμπτη. Εκτό...



Να εισέλθει η Αττική στην «κόκκινη» ζώνη του χάρτη της πανδημίας εισηγείται η υποεπιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε την Πέμπτη.

Εκτός του λεκανοπεδίου, ανάλογη εισήγηση υπήρξε και για Μύκονο, Σαντορίνη Χαλκιδική, Σπάρτη, Εορδαία, Τανάγρα και Χαλκίδα.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα  Παρασκευή από την ολομέλεια της επιτροπής, η εισήγηση της οποίας θα κατευθυνθεί προς τον πρωθυπουργό και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Λιανεμπόριο, σχολεία
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται στην Αττική η επιστροφή του click away στο λιανεμπόριο.

Όσον αφορά τα σχολεία υπάρχει εισήγηση να παραμείνουν κλειστά τα γυμνάσια και τα λύκεια, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν  σήμερα , ενώ προτείνεται να μείνουν ανοιχτά τα δημοτικά.

Σχετικά με τα σενάρια για επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Αττική, ώστε να εκκινεί από τις 6 το απόγευμα (και όχι στις 9 που ισχύει) θεωρείται δύσκολο να εφαρμοστεί.

Υπενθυμίζεται ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα της Πέμπτης, παρότι σε ελαφρώς πτωτική τροχιά σε σχέση με το περασμένο διήμερο, επιβεβαίωσαν τις συνθήκες έξαρσης, ενώ διατηρούν την περιφέρεια της πρωτεύουσας στο επίκεντρο.

Από τα 716 κρούσματα, τα 313 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ κατεγράφησαν επίσης 18 θάνατοι, την ώρα που οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονται σε 268.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 66.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση