GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Μόρφου Νεόφυτος: «Κανείς να μην λείψει από την λειτουργία των Φώτων. Ας πάω φυλακή!»

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε το , Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021 στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Σεραφείμ Σαρώφ στην Σκουριώτισσα Λευκωσίας σ...



Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε το , Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021 στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Σεραφείμ Σαρώφ στην Σκουριώτισσα Λευκωσίας στην Κύπρο. Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

“Κάθε λειτουργία που γίνεται τώρα, είτε είναι πανηγυρική όπως είναι η σημερινή, είτε μία απλή λειτουργία, ένας ψάλτης και ένας παπάς και 2 πιστοί, είναι πολύ σημαντικό να γίνεται. Όπως ήρθαν τα πράγματα ένεκεν και της ασθενείας και της επιδημίας και ένεκεν των καθ’ υπερβολήν μέτρων που έχουν επιβληθεί, κάθε λειτουργία και κάθε προσέλευσή σας είτε εντός είτε εκτός του Ναού είναι μία ομολογία πίστεως” – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πανιερώτατος.


Στην συνέχεια ο κ. Νεόφυρος πρόσθεσε: “Κάθε φορά που κοινωνάτε κατά τον πατροπαράδοτο τρόπο που θέλει η Μητέρα Εκκλησία αιώνες τώρα να κοινωνούμε είναι μία ομολογία πίστεως. Παρακαλώ να συνεχίσετε στην ταπεινή μας Μητρόπολη αυτή την ομολογιακή στάση. Ο νόμος να κάνει τα του νόμου και οι άνθρωποι της πίστεως τα της πίστεώς τους”.

“Εμείς ζούμε όχι μόνο για την γη αλλά και για τον ουρανό. Όταν ο ουρανός μας λέει κάτι διαφορετικό από την γη προτιμούμε τα ουράνια. Όταν ακούς τι μας περιμένει πρέπει να είσαι χαζός να μην προτιμήσεις και λίγο πρόστιμο και κανέναν ονειδισμό και περίγελος κανενός δημοσιογράφου να γίνεις. Χίλιες φορές να γίνω και να φυλακή να πάω αλλά να είμαι με τον Μέγα Βασίλειο να λειτουργώ. Μαζί με τον Όσιο Σεραφείμ να συλλειτουργούμε. Χίλιες φορές, χίλιες φυλακές όχι μία, χίλιες” υπογράμμισε ο Πανιερώτατος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μόρφου τόνισε: “Να θυμάστε ότι έρχεται πολύ μεγάλη εορτή. Λένε οι Πατέρες ισάξια του Πάσχα, τα Φώτα. Κανείς να μην λείψει από την λειτουργία των Φώτων. Όπου γίνει και όπως γίνει. Κανείς σας, και όπως μπορείτε”.
https://www.ekklisiaonline.gr/nea/morfou-kanis-na-min-lipsi-apo-tin-litourgia-ton-foton-as-pao-fylaki/


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση