GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ο Τραμπ!» Η πρώτη από τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές που του ζητά να φύγει...

Η Λίζα Μουρκόφσκι έγινε η πρώτη από τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές που ζητά δημοσίως την παραίτηση του Ντόναλντ Τραμπ.   «Θέλω να παραιτη...

Η Λίζα Μουρκόφσκι έγινε η πρώτη από τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές που ζητά δημοσίως την παραίτηση του Ντόναλντ Τραμπ. 

 «Θέλω να παραιτηθεί. Θέλω να φύγει. Αρκετή ζημιά έχει προκαλέσει», δήλωσε η γερουσιαστής από την Αλάσκα, μιλώντας στη Anchorage Daily News. Έως τώρα, μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο, κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές είχαν ζητήσει την απομάκρυνση του Τραμπ από την εξουσία, αλλά η Μουρκόφσκι είναι η πρώτη εκ των γερουσιαστών των Ρεπουμπλικάνων που ζητά κάτι τέτοιο. 
 
«Πιστεύω ότι πρέπει να φύγει. Δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία. Δεν έχει επικεντρωθεί στο τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό. Είτε παίζει γκολφ είτε κάθεται στον Οβάλ γραφείο, μαινόμενος και προδίδοντας κάθε έναν που του ήταν πιστός, ξεκινώντας από τον αντιπρόεδρο», δήλωσε. «Δεν θέλει να μείνει εκεί. Θέλει μόνο να είναι εκεί για τον τίτλο. Θέλει να μείνει εκεί για τον εγωισμό του. Πρέπει να φύγει. Πρέπει να κάνει το σωστό, αλλά δεν νομίζω ότι είναι ικανός να κάνει ένα σωστό πράγμα», συμπλήρωσε.

 Η δραματική παρέμβαση της Μουρκόφσκι θυμίζει εκείνη της αντιπροσωπείας Ρεπουμπλικάνων που πήγαν στον Ρίτσαρντ Νίξον και του είπαν να παραιτηθεί, προτού παραπεμφθεί για το Watergate το 1974, σχολιάζει ο Guardian. Όμως, φαίνεται απίθανο να φύγει οικειοθελώς ο Τραμπ, εκτός αν- υποθέτουν κάποιοι- επιχειρήσει πρώτα να απονείμει χάρη στον εαυτό του, για προληπτικούς λόγους. Επίσης, θα χρειαστούν πολλοί περισσότεροι Γερουσιαστές από τη Μουρκόφσκι, προκειμένου να καταδικαστεί στη Γερουσία και να καθαιρεθεί, αν παραπεμφθεί σε δίκη πριν από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν. 

 Ο Τραμπ θα είναι ευάλωτος έναντι διώξεων, είτε σε πολιτειακό είτε σε ομοσπονδιακό επίπεδο, μετά την αποχώρησή του από την εξουσία. Όμως, αν η παραπομπή του έχει επιτυχία, τότε θα χάσει και όλα προνόμια της ζωής μετά το Οβάλ γραφείο, μεταξύ των οποίων η σύνταξη και η προστασία από τη Μυστική Υπηρεσία. 

 Παράλληλα η Μουρκόφσκι δήλωσε ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από το κόμμα. «Αν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα δεν είναι πλέον τίποτα περισσότερο από κόμμα του Τραμπ, ειλικρινά αμφιβάλω αν αυτό είναι ένα κόμμα για μένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 Σε περίπτωση που το κάνει αυτό, η κατάσταση στη Γερουσία θα είναι ακόμη πιο δυσμενής για τους Ρεπουμπλικάνους. Αυτή τη στιγμή τα δύο κόμματα έχουν 50-50 τις έδρες, χάρη στη διπλή νίκη των Δημοκρατικών στις επαναληπτικές εκλογές της Τζόρτζια. Όμως, οι Δημοκρατικοί θα έχουν τον έλεγχο, μέσω της ψήφου της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις.

 Στο μεταξύ, οι Δημοκρατικοί ετοιμάζουν το κατηγορητήριο σε βάρος του Τραμπ, για μια νέα παραπομπή του. Τα άρθρα, που αναμένεται να κατατεθούν τη Δευτέρα, τον κατηγορούν για υποκίνηση εξέγερσης και ότι έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των ΗΠΑ και των θεσμών τους. Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση