GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΠΗΜΑ! ΕΞΑΛΛΗ η Μόσχα με την (πρόεδρο της ελληνικής επιτροπής εμβολιασμών) Μαρία Θεοδωρίδου...

Έξαλλο έκαναν το Κρεμλίνο οι δηλώσεις της πρόεδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεοδωρίδου, η οποία κατά τη διάρκεια της χθεσι...



Έξαλλο έκαναν το Κρεμλίνο οι δηλώσεις της πρόεδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεοδωρίδου, η οποία κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα αναφέρθηκε στο εμβόλιο της Ρωσίας, Sputnik V.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εισήγησής της, η κ. Θεοδωρίδου είπε πως «θα πρέπει να πούμε ότι τα υψηλά ποσοστά του εμβολιασμού σε ορισμένες χώρες έχουν δημιουργηθεί γιατί αυτές οι χώρες, όπως η Ρωσία ή η Κίνα, είχαν την τόλμη και φυσικά πήραν το ρίσκο να εφαρμόσουν σε ευρεία κλίμακα, εμβόλια τα οποία δεν είχαν τελειώσει τις κλινικές τους μελέτες που απαιτούνται».

Οι εν λόγω δηλώσεις έφεραν έντονο εκνευρισμό στη Μόσχα, η οποία μια μέρα αργότερα, απάντησε πως το ρωσικό εμβόλιο κατά του κοροναϊού (Sputnik V) επιδεικνύει υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας και ασφάλειας κατά τη διάρκεια των δοκιμών και του εθνικού εμβολιασμού.

«Υψηλή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια το Sputnik V»
Όπως υπογράμμισε ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βίκτορ Φισένκο,  «το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V επέδειξε υψηλή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών και του μαζικού εμβολιασμού».

Όπως υπογράμμισε, «η απόφαση για την καταχώρηση του εμβολίου ελήφθη λόγω της υψηλής του αποτελεσματικότητας, καθώς και της πληροφόρησης για την ασφάλεια της πλατφόρμας των φορέων αδεονοϊών, που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη εμβολίων του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια».

Ο Φισνέκο επισήμανε ότι η απόφαση ήταν λογική εν μέσω πανδημίας, καθώς έδωσε την ευκαιρία στον ρωσικό πληθυσμό, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να προστατευτεί από τον ιό.

«Παρόμοιος τρόπος από ΗΠΑ, ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο»
«Παρόμοιος τρόπος χρησιμοποιήθηκε από τις ξένες Αρχές στις ΗΠΑ, στην ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλεια. Η χρήση των εμβολίων της Pfizer, της Moderna και της AstraZeneca γίνεται παράλληλα με τις συνεχιζόμενες κλινικές δοκιμές» τόνισε στη συνέχεια.

«Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κοροναϊού Sputnik V έχει δοκιμαστεί διεξοδικά, μέσω ενός μηχανισμού που αργότερα παραλήφθηκε από παραγωγούς ξένων εμβολίων» δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ.

2 σχόλια

  1. Απο τη πολλη πρεμουρα να ντιλαρουν τα εμβολια,γινομαστε ρεζιλι διεθνως.Πολυ πειναλεοι ρε παιδι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτές οι βλαμμένες θέλουν όλες ........ μιλά σαν υπάλληλος της φαιζερ την ίδια στιγμή
    που η Μέρκελ διεκδικεί συμπαραγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση