GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΕΣΗΕΑ για τον Θύμιο Παπανικολάου...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του δημοσιογράφου Ευθύμιου (Θύμιου) Παπανικολάου , ο οποίος απεβίωσε την...


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του δημοσιογράφου Ευθύμιου (Θύμιου) Παπανικολάου, ο οποίος απεβίωσε την... παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε ηλικία 76 ετών.
Ο Θύμιος Παπανικολάου γεννήθηκε το 1944 στην Πεντάπολη Δωρίδος και σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή. Ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση, εξαιτίας της οποίας φυλακίσθηκε. Μετά την αποφυλάκισή του, ξεκίνησε την εκδοτική του δραστηριότητα με το περιοδικό «ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ», στο οποίο αρθρογραφούσε την περίοδο 1971-73 και το οποίο επανεξέδωσε και μετά τη Μεταπολίτευση, έως και το 1977. Το 1980, ίδρυσε νέο εκδοτικό οίκο με την επωνυμία «ΘΕΩΡΙΑ», ενώ από το 1983 έως και το 1989, υπήρξε πολιτικός αρθρογράφος και αναλυτής στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» και κριτικός βιβλίου στο περιοδικό «ΕΙΚΟΝΕΣ». Συνέχισε την πορεία του στο Β’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ και στις εφημερίδες «ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ», «ΑΛΗΘΕΙΑ» και «ΕΞΟΡΜΗΣΗ», ενώ, από το 1992 και μετά, εργάστηκε στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» ως διορθωτής. Το διάστημα 1994-1996 υπήρξε υπεύθυνος παραγωγής και παρουσίασης καθημερινής εκπομπής στην ΕΡΑ-1. Παράλληλα, συνεργάστηκε με τα περιοδικά «ΔΙΑΒΑΖΩ», «ΤΟΜΕΣ», «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ», «ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ», «ΔΡΩΜΕΝΑ» κ.α.. Τέλος, υπήρξε ιδρυτής του περιοδικού «ΡΕΣΑΛΤΟ», στο οποίο αρθρογραφούσε έως το τέλος της ζωής του.  
Ο Θύμιος Παπανικολάου υπήρξε άνθρωπος ταγμένος στα ιδανικά του και εργάστηκε με ευσυνειδησία σε ολόκληρο τον επαγγελματικό του βίο, σεβόμενος πάντοτε τις αρχές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο.
Η κηδεία του Θύμιου Παπανικολάου τελέσθηκε σήμερα, Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, στον Ι.Ν. Αγ. Τρύφωνα Κηφισιάς, σε στενό οικογενειακό κύκλο.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΕΣΗΕΑ, έσω "Ρεσάλτο"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση