GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

CNN «NEA πολιορκία του Καπιτωλίου από 4.000 ένοπλους ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν...»

Χιλιάδες ένοπλοι εξτρεμιστές που υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζουν να περικυκλώσουν το Καπιτώλιο ενόψει της ορκωμοσίας του εκλεγμέ...



Χιλιάδες ένοπλοι εξτρεμιστές που υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζουν να περικυκλώσουν το Καπιτώλιο ενόψει της ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με μέλος του Κογκρέσου, αποκάλυψη που έρχεται λίγες ώρες αφότου ενημερωτικό δελτίο του FBI έκανε λόγο για πιθανές διαδηλώσεις σε όλες τις πολιτείες της χώρας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε  δημοσίευμά του το CNN.

"Έκαναν λόγο για πολιορκία του Καπιτωλίου από 4.000 ένοπλους για να εμποδίσουν τους Δημοκρατικούς από το να εισέλθουν", αναφέρει στο CNN ο Κόνορ Λαμ, Δημοκρατικός από την Πολιτεία της Πενσιλβάνια που βρισκόταν ανάμεσα σε όσους έλαβαν ενημέρωση σχετικά με μια σειρά από νέες απειλές εναντίον των νομικών αρχών και του ίδιου του Καπιτωλίου.

"Έχουν δημοσιεύσει κανόνες παρέμβασης, δηλαδή πότε μπορούν να πυροβολήσουν και πότε όχι. Πρόκειται λοιπόν για μια ένοπλη ομάδα που έχει σχέδιο", εξηγεί μεταξύ άλλων ο Λαμ.

Σημειώνεται ότι ενημερωτικό δελτίο του FBI που είδε το φως της δημοσιότητας τη Δεύτερα ανέφερε ότι "Ένοπλες διαμαρτυρίες προγραμματίζονται και στις 50 πολιτειακές πρωτεύουσες από τις 16 Ιανουαρίου έως τις 20 Ιανουαρίου και στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 20 Ιανουαρίου". Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται πως μια πιθανή αποπομπή του Τραμπ πριν τη λήξη της θητείας θα πυροδοτήσει νέο κύμα βίας.

Το FBI αναφέρει σε ξεχωριστή δήλωση ότι "οι προσπάθειες του επικεντρώνονται στον εντοπισμό, τη διερεύνηση και την ανακοπή ατόμων που υποκινούν βία και εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες" και ότι δεν εστιάζουν στους ειρηνικούς διαδηλωτές, αλλά σε εκείνους που "απειλούν την ασφάλεια με χρήση βίας".

Στο μεταξύ, η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε το Μνημείο του Ουάσινγκτον μέχρι τις 24 Ιανουαρίου λόγω συνεχιζόμενων απειλών από ομάδες που στοχεύουν να διαταράξουν την τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, στις 20 του μηνός.

Σημειώνεται ότι και η Δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ έχει ζητήσει την λήψη αυξημένων μέτρων προστασίας στην περιοχή όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του Μπάιντεν η οποία σε επιστολή της προς τις αρμόδιες αρχές απαιτεί μια "διαφορετική προσέγγιση" σε σχέση με παλαιότερες ορκωμοσίες.

Υπό τον φόβο νέων επεισοδίων, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Περιφέρεια της Κολούμπια και διέταξε τη διοίκηση της Ομοσπονδιακής Βοήθειας να συνδράμει τις προσπάθειες της Περιφέρειας λόγω της έκτακτης ανάγκης σχετικά με την 59η ορκωμοσία Προέδρου των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση