GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! Μετά τη Google, Apple και Amazon «μπλοκάρουν» το Parler λόγω ...Τραμπ

Έπειτα από την Google, η Apple και η Amazon επίσης «μπλόκαραν» το Parler, επειδή έκριναν ότι δεν έλαβε επαρκή μέτρα προκειμένου να αποτραπεί...

Έπειτα από την Google, η Apple και η Amazon επίσης «μπλόκαραν» το Parler, επειδή έκριναν ότι δεν έλαβε επαρκή μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η διάδοση αναρτήσεων που υποκινούν τη βία...

Εν μέσω καταγγελιών για λογοκρισία, η Apple και η Amazon αφαίρεσαν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης από τo App Store και την υπηρεσία web hosting αντίστοιχα. Μία ημέρα νωρίτερα το ίδιο είχε πράξει η Google. Το Parler το προτιμούν πολλοί υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ και θεωρείται «καταφύγιο» για όσους έχουν «αποβληθεί» από το Twitter, ειδικά το τελευταίο διάστημα.
 «Αναστείλαμε το Parler από το App Store μέχρι να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα», ανέφερε η Apple σε δήλωση. Η εταιρεία είχε δώσει στην πλατφόρμα προθεσμία 24 ωρών, προκειμένου να υποβάλει ένα λεπτομερές σχέδιο επανελέγχου, επισημαίνοντας τη χρήση της υπηρεσίας για τον συντονισμό της εισβολής στο Καπιτώλιο. 
 Από την άλλη, η κίνηση της Amazon ουσιαστικά θέτει εκτός ίντερνετ τον ιστότοπο, εκτός αν βρει νέα εταιρεία για να φιλοξενήσει τις υπηρεσίες του. Η απόφαση ελήφθη λόγω παραβίασης των όρων χρήσης του Amazon Web Services, λόγω της αποτυχίας να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η σταθερή αύξηση του βίαιου περιεχομένου.
 Εξαιτίας του «πολύ αληθινού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια» που δημιουργεί το Parler, το AWS πρόκειται να αναστείλει τον λογαριασμό του από το βράδυ της 10ης Ιανουαρίου.
 Ο Τζον Μάτζι, διευθύνων σύμβουλος του Parler, επιτέθηκε στις Amazon, Google και Apple, κάνοντας λόγο για συντονισμένη προσπάθεια, καθώς γνωρίζουν ότι οι επιλογές της εταιρείας θα ήταν περιορισμένες. «Υπάρχει η πιθανότητα το Parler να μην είναι διαθέσιμο στο ίντερνετ για έως και μία εβδομάδα, καθώς ξαναχτίζουμε από το μηδέν», ανέφερε σε ανάρτησή του στο μέσο. 
«Αυτή ήταν μία συντονισμένη επίθεση από τους κολοσσούς της τεχνολογίας, για να σκοτώσουν τον ανταγωνισμό στην αγορά. Να περιμένετε ότι ο πόλεμος εναντίον του ανταγωνισμού και της ελευθερίας του λόγου θα συνεχιστεί, αλλά να μας υπολογίζεται», συμπλήρωσε. 
 Με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση