GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ! «ΓIATI αποφασίσαμε πάλι γενικό lockdown...»

Με το βλέμμα στην επαναλειτουργία των σχολείων, στις 11 Ιανουαρίου, ελήφθη η απόφαση για επιστροφή σε αυστηρό lockdown μιας εβδομάδας, όπως ...


Με το βλέμμα στην επαναλειτουργία των σχολείων, στις 11 Ιανουαρίου, ελήφθη η απόφαση για επιστροφή σε αυστηρό lockdown μιας εβδομάδας, όπως υποστηρίζεται  από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Η αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 3-10 Ιανουαρίου 2021 είναι απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για προληπτικούς λόγους. Στόχος να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας:

«Στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με τις εκκλησίες μας, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά».

«Στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας», καταλήγει το Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των όσων ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από τις 6 το πρωί, αύριο Κυριακή:

– Σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

– Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

– Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

1 σχόλιο

  1. Γιατι αποφασισατε ξανα εγκλειμο;[χωρις την προτροπη της επιτροπης,εμαθα]Γιατι ειστε αχρηστοι του κερατα,γιατι ειστε αρρωστημενα μυαλα,γιατι δεν βγηκαμε ακομη εξω να σας σαπισουμε στο ξυλο,εφ'οσον δεν σας πνιξανε απο μικρα να ησυχασουμε.Απλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση