GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΤΟ LOCKDOWN! ΤΡΙΤΗ ΝΥΧΤΑ επεισοδίων και συλλήψεων στην Ολλανδία ...

Περισσότεροι από 150 άνθρωποι συνελήφθησαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στην Ολλανδία, στη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων και διαδηλώσ...



Περισσότεροι από 150 άνθρωποι συνελήφθησαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στην Ολλανδία, στη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων και διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει κατά της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας και των άλλων μέτρων για την αποτροπή διάδοσης της πανδημίας.

Οι κινητοποιήσεις, που διαρκούν τις τελευταίες τρεις ημέρες, έχουν εξελιχθεί σε βίαια επεισόδια σε πολλές πόλεις της χώρας, με ζημιές σε καταστήματα, πυροπολήσεις και πετροπόλεμο.

Στην Ολλανδία είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και αποφασίστηκε, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, εξαιτίας της απότομης και ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας η οποία οφείλεται στο βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού, που έχει μεγάλη μεταδοτικότητα. Είχαν προηγηθεί πολλές εβδομάδες που τα κρούσματα της ασθένειας διαρκώς μειώνονταν και η εξέλιξη αυτή έχει εντείνει την ανησυχία για την υγειονομική κατάσταση στη χώρα.


Στη διάρκεια των επεισοδίων στο Ρότερνταμ τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί, ενώ συνελήφθησαν πάνω από 60 άτομα. Στο Άμστερνταμ και το Χάαρλεμ μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τα γεγονότα, αλλά δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από τους διαδηλωτές.

Επίσης στο Άμστερνταμ συνελήφθησαν εννέα άτομα, ενώ καταστράφηκαν και λεηλατήθηκαν καταστήματα και ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε σε όχημα της αστυνομίας.

Στην Ολλανδία από τα μέσα Δεκεμβρίου είναι κλειστά τα σχολεία και τα μη αναγκαία καταστήματα, ενώ μπαρ, καφέ και εστιατόρια έχουν κλείσει από τον Οκτώβριο. Από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού 13.579 πολίτες ενώ οι μολύνσεις έφτασαν έως σήμερα τις 952.950.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση