GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤO MHNYMA Μπάιντεν: «Θα αποκαταστήσουμε τις συμμαχίες μας...»

Μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό και τερματισμού των πολιτικών απομόνωσης του προκατόχου του στο εξωτερικό, έστειλε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζ...


Μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό και τερματισμού των πολιτικών απομόνωσης του προκατόχου του στο εξωτερικό, έστειλε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του κατά την τελετή ορκωμοσίας.

«Το μήνυμά μου εκτός συνόρων είναι το εξής: Η Αμερική δοκιμάστηκε και βγήκε πιο δυνατή. Θα αποκαταστήσουμε τις συμμαχίες μας και θα συνεργαστούμε ξανά με τον κόσμο», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.
Πρόσθεσε πως δεν θα ηγηθεί με οδηγό την ισχύ αλλά το παράδειγμα και διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα είναι ένας δυνατός και αξιόπιστος εταίρος για την ειρήνη, την πρόοδο και την ασφάλεια.

Απευθυνόμενος στους Αμερικανούς πολίτες, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι σήμερα νίκησε η Δημοκρατία και υποσχέθηκε να ενώσει όλη τη χώρα και να εκπροσωπήσει όλους τους πολίτες της ακόμη και εκείνους που δεν είναι υποστηρικτές του.
«Η δημοκρατία είναι πολύτιμη, η δημοκρατία είναι εύθραυστη, και σήμερα  φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», είπε, χειροκροτούμενος από τους λίγους που παρευρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας.

«Σήμερα γιορτάζουμε τον θρίαμβο όχι ενός υποψηφίου, αλλά μιας ιδέας. Της ιδέας της δημοκρατίας... Αυτή την ώρα, φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Όλη μου η ψυχή βρίσκεται στο να ενώσω την χώρα», είπε, καλώντας σε μια καινούργια αρχή έπειτα από μια περίοδο πικρίας και ακραίου διχασμού.
Στην ομιλία του που διήρκησε περίπου 20 λεπτά, ο νέος πρόεδρος, φορώντας σκούρο κοστούμι και μπλε γραβάτα, και μάσκα κατά την άφιξή του, όπως όλοι οι φιλοξενούμενοι, καταδίκασε όσους χρησιμοποιούν ψέματα για να κερδίσουν εξουσία, υποσχόμενος ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών, και πως η διακυβέρνησή του θα βασίζεται σε γεγονότα και αλήθειες.
Δεσμεύτηκε να «νικήσει» τον «λευκό ρατσισμό» και την «εσωτερική τρομοκρατία», δύο εβδομάδες μετά την εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου Τραμπ στο Καπιτώλιο.
Αναφέρθηκε επίσης στις διαδηλώσεις του περασμένου καλοκαιριού ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βαρβαρότητα. «Το όνειρο για δικαιοσύνη για όλους δεν θα μετατεθεί πλέον». 
«Με ενότητα μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση