GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ; Χάκερς υπέκλεψαν έγγραφα και κρυφά αρχεία για το εμβόλιο της Pfizer...

 Εγγραφα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού υπέκλεψαν χάκερ που επιτέθηκαν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (E...

 Εγγραφα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού υπέκλεψαν χάκερ που επιτέθηκαν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). 

Ο EMA γνωστοποίησε, το απόγευμα της Τετάρτης, ότι δέχθηκε επίθεση από χάκερς, χωρίς ωστόσο να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες για τον στόχο της κυβερνοεπίθεσης. Λίγο αργότερα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενημέρωσε ότι «παραβιάστηκαν» έγγραφα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του εμβολίου.

Σε κοινή τους δήλωση, Pfizer και BioNTech επιβεβαιώνουν την επίθεση και αναμένουν πληροφορίες από τον EMA «ότι η κυβερνοεπίθεση δεν θα έχει αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα για την έγκριση του εμβολίου». «Ο ΕΜΑ έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης και κάποιοι είχαν παράνομη πρόσβαση σε ορισμένα έγγραφα σχετικά με το υποψήφιο εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19».

«Κανένα σύστημα της BioNTech ή της Pfizer δεν έχει παραβιαστεί και δεν γνωρίζουμε εάν προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων στη μελέτη έχουν διαρρεύσει», πρόσθεσαν οι δύο εταιρείες. O EMA «μας έχει διαβεβαιώσει ότι η επίθεση δεν θα έχει αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα για την αξιολόγησή της».

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές πότε ή πώς έγινε η επίθεση, ποιος βρίσκεται από πίσω ή ποιες άλλες πληροφορίες ενδέχεται να έχουν τεθεί σε κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση