GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

STOP από τους λοιμωξιολόγους στην κυβέρνηση! ΜΟΝΟ δημοτικά και νηπιαγωγεία θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου...

Συνεδρίασε η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων με τηλεδιάσκεψη, με συμμετοχή της Ν. Κεραμέως, έπειτα από επιφυλάξεις που εκφρ...


Συνεδρίασε η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων με τηλεδιάσκεψη, με συμμετοχή της Ν. Κεραμέως, έπειτα από επιφυλάξεις που εκφράστηκαν για άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου. 

Η Επιτροπή συζήτησε πάνω στο δεδομένο να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα επανεξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα τεθεί υπό συζήτηση το θέμα για άνοιγμα της 3ης Λυκείου.

Στο επόμενο διάστημα και με βάση τις εξελίξεις θα εξεταστεί και το άνοιγμα των Γυμνασίων και της 1ης και 2ας Λυκείου. Αναμένεται η απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την πρόταση καθώς ο κ. Πέτσας είχε ανακοινώσει το άνοιγμα ολων των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου και χθες οι επσιτήμονες έβαλαν STOP σε αυτή την πρόθεση. 

Μάλιστα υπάρχει η σκέψη να εφαρμοστεί κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός γονέων και κηδεμόνων την ώρα που θα πηγαίνουν αλλά και την ώρα που θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από τα σχολεία.

Το σχέδιο περιλαμβάνει διενέργεια rapid test στους μαθητές λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό.

Παράλληλα θα ισχύσουν και τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί πριν από το κλείσιμο των σχολείων.

Σημειώνεται ότι ειδικοί τόνισαν ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για έκρηξη κρουσμάτων την ερχόμενη εβδομάδα όταν θα γίνουν γνωστά τα κρούσματα από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Γι αυτό το λόγο θεωρούν επιβεβλημένο να υπάρξουν νεότερα δεδομένα τα οποία θα πρέπει να αξιολογηθούν ώστε να επανεξεταστεί το θέμα των υπόλοιπων βαθμίδων εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση