GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΘΥΕΛΛΑ για το πρόστιμο 300 ευρώ σε 80χρονη γυναίκα για ...άσκοπη μετακίνηση!

«Θύελλα» αντιδράσεων ακόμη και σε πολιτικό επίπεδο προκάλεσε η απόφαση της Αστυνομίας στην Λαμία να επιβάλει πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε μια...



«Θύελλα» αντιδράσεων ακόμη και σε πολιτικό επίπεδο προκάλεσε η απόφαση της Αστυνομίας στην Λαμία να επιβάλει πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε μια 80χρονη γυναίκα για άσκοπη μετακίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το lamiareport.gr, η ηλικιωμένη τα τελευταία χρόνια βγαίνει καθημερινά στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας για να πουλήσει λαχανικά από τον κήπο της.
Το Σάββατο αστυνομικοί την εντόπισαν έξω από το πάρκο της πόλης και επειδή δεν είχε μαζί της ούτε βεβαίωση αλλά ούτε και ταυτότητα, της επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ.
Η ηλικιωμένη, με δάκρυα στα μάτια, εξέφρασε το παράπονο ότι δεν αντέχει να μένει μέσα στο σπίτι της. Έχει χάσει και τα δύο παιδιά της και πρόσφατα έχασε και τον 27χρονο εγγονό της, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Λαμία.
«Ας μη πουλάω. Απλά θέλω να βγαίνω έξω. Να βλέπω κόσμο για να μην τρελαθώ…», είπε βουρκωμένη η ηλικιωμένη και πρόσθεσε ότι μετά τον χαμό του εγγονού της προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή της, πίνοντας φυτοφάρμακο πάνω στον τάφο του.
«Δεν μπορώ να μείνω στο σπίτι. Είναι γεμάτο με φωτογραφίες από σκοτωμένους. Δεν τη θέλω τη ζωή…», είπε με βουρκωμένα μάτια η ηλικιωμένη γυναίκα.

Οργισμένη ανάρτηση Τσίπρα στο Facebook
Η είδηση προκάλεσε σάλο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, με ανάρτησή του στο Facebook.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η 80χρονη που «προσπαθεί να ζήσει με αξιοπρέπεια, καλείται να πληρώσει πρόστιμο, ενώ την ίδια ώρα ο περιοδεύων Πρωθυπουργός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τη δημόσια υγεία».
Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι όταν τα μέτρα «είναι άδικα και δεν ισχύουν για όλους, τότε αυτό που δικαίως κυριαρχεί στους πολίτες είναι η οργή».

Η απάντηση της ΝΔ στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στα όσα έγραψε στο προφίλ του στο Facebook o κ. Τσίπρας, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να κάνει ανάρτηση για πρόστιμο που επιβλήθηκε, ύστερα από καταγγελία, σε ηλικιωμένη κυρία στη Λαμία. Αν ρωτούσε λίγο, θα είχε πληροφορηθεί ότι το πρόστιμο είχε ακυρωθεί για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, ύστερα από παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα πολύ πριν βγάλει ο κ. Τσίπρας την ανακοίνωσή του. Υπήρχαν μάλιστα και σχετικά δημοσιεύματα. Η εύκολη αντιπολίτευση δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά φθηνός λαϊκισμός».

Η παρέμβαση Σταϊκούρα
Την λύση στην υπόθεση έδωσε τελικά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος επικοινώνησε με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Φθιώτιδας και τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος της Λαμίας αποφασίζοντας να μην ισχύσει το πρόστιμο για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας.


1 σχόλιο

  1. Σωπα ρε Σταικουρα πονοψυχε!!Ανατριχιασα.Ειστε τσιρκο ολκης τελικα.Ο Μιχαλακης που ειναι, υπευθυνος γιαυτο το χαλι, κυνηγαει τον ιο στα Κολομοδια;Ποσο γαιδουρια ειστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση