GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΙΚΗΣΕ τον Ναδάλ! Επική πρόκριση του Τσιτσιπά στους «4» του αυστραλιανού Όπεν...

Ιστορία έγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Αυστραλιανό Όπεν. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ύστερα από έναν εντυπωσιακό αγώνα, επικράτησε του Ρά...


Ιστορία έγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Αυστραλιανό Όπεν. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ύστερα από έναν εντυπωσιακό αγώνα, επικράτησε του Ράφα Ναδάλ με 7-5 (3-6, 2-6, 7-6(4), 6-4) και, για δεύτερη φορά, προκρίθηκε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Ο Ισπανός προηγήθηκε με 2-0 σετ αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς ισοφάρισε και κατάφερε να πάρει τη νίκη σημειώνοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του. Τη μεγαλύτερη μέχρι την επόμενη.

Στους ημιτελικούς θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειξε ότι έχει φτάσει η ώρα για να μπει «σφήνα» στους «big 4» του παγκόσμιου τένις. Χωρίς να επηρεαστεί από το «βάρος» του ονόματος του αντιπάλου του, έπαιξε πολύ καλά, αλλά μετά το 3-3 ο Ναδάλ κράτησε το σερβίς του και με break έκανε το 5-3 για να ολοκληρωθεί το πρώτο σετ σε 6-3. Στο δεύτερο σετ ο Ισπανός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και έφτασε εύκολα στο 6-2.

Η εικόνα στο τρίτο σετ δεν είχε καμία σχέση με τα δύο προηγούμενα. Οι δύο τενίστες πήγαιναν μαζί μέχρι το 3-3, με τον Τσιτσιπά να κρατάει το σερβίς και να περνάει μπροστά (4-3) αλλά ο Ισπανός ισοφάρισε. Με ένα πολύ καλό service game, ο πρωταθλητής μας πέρασε και πάλι μπροστά για να απαντήσει ο Ναδάλ. Το σετ έφτασε στο tie break. Εκεί ο Ισπανός είχε πολλά αβίαστα λάθη, και ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ο οποίος ανέβασε την απόδοσή του και μείωσε τα λάθη του, επικράτησε με 1-2.

Τα αβίαστα λάθη συνεχίστηκαν από τους δύο αθλητές και στο δεύτερο σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά το 1-2, έδειξε ότι πίστεψε περισσότερο στον εαυτό του και κέρδισε το σετ σε 57 λεπτά με 6-4. Στο 5ο σετ και οι δύο αθλητές αγωνίστηκαν με πάθος για το θετικό αποτέλεσμα που θα έφερνε τον νικητή στους «τέσσερις» της διοργάνωσης. Ο πρωταθλητής μας κατάφερε να μείνει ψύχραιμος στα καθοριστικά σημεία, πίεσε τον Ναδάλ, και στο φινάλε της αναμέτρησης με ένα backhand στην ευθεία πήρε τη νίκη από τον 20 φορές Grand Slammer αντίπαλό του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αναμετρηθεί με τον Μεντβέντεφ την προσεχή Παρασκευή.
Οι δύο τενίστες έχουν βρεθεί επτά φορές αντιμέτωποι και ο Ρώσος προηγείται με 5-1.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση