GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ το εμβόλιο της AstraZeneca για τους άνω των 65 και στην Ελλάδα...

Σοβαρά εξετάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», το ενδεχόμενο να μην χορηγηθ...

Σοβαρά εξετάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», το ενδεχόμενο να μην χορηγηθεί τελικά το εμβόλιο της AstraZeneca στους πολίτες άνω των 65 ετών.

Οι οριστικές αποφάσεις βρίσκονται επί θύραις ενώ δεν αποκλείεται οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν σήμερα ή αύριο.

Σε μία τέτοια περίπτωση η χώρα θα ακολουθήσει ουσιαστικά την επιλογή στην οποία έχουν προχωρήσει Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Σουηδία, Ιταλία.

Πηγές με γνώση του θέματος διαβεβαίωναν ότι εφόσον τελικά προκριθεί η συγκεκριμένη λύση, καμία από τις 950.000 δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου δεν πρόκειται να πάει χαμένη καθώς θα υπάρξει ηλικιακή μετατόπιση στις χορηγήσεις των δόσεων.

Όσον αφορά στο πώς θα καλυφθούν οι ηλικίες άνω των 65, εφόσον τελικά κριθεί να μην αξιοποιηθεί σε αυτές το εμβόλιο των AstraZeneca – Οξφόρδης, τα επόμενα βήματα αναγκαστικά προβλέπουν την προμήθεια εμβολίων από άλλες φαρμακευτικές εταιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση