GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ! «ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδη...»

Nikos Rouspis    Καιρός ήτανε. Ιταλός ευρωβουλευτής ζητά την παραίτηση της Επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδη!  Ανταπόκριση από Στρασβούργο-...


Nikos Rouspis  
Καιρός ήτανε.
Ιταλός ευρωβουλευτής ζητά την παραίτηση της Επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδη! 

Ανταπόκριση από Στρασβούργο- Νίκος Ρούσσης 
Οπως ηταν αναμενόμενο, μετά την ανεπιτυχή διαχείριση της κρίσης της πανδημίας από την Επίτροπο Υγείας της Κομισιόν και ιδιαίτερα (όπως πολλές φορές επεσημανε ο Ρεπόρτερ), λόγω της εμμονής της να κρατάει μυστικές τις συμφωνίες της Κομισιόν, με τις εταιρίες προμήθειας των εμβολίων κατά του Covid, υποβλήθηκε η πρώτη πρόταση, για καθαίρεση της Επιτρόπου Κυριακίδη από τη θέση της.
 Στην σχετική του πρόταση ο Ιταλός ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Vincenzo Sofo, επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τη στρατηγική COVID-19 για τα εμβόλια που παρουσιάστηκε στις 17 Ιουνίου 2020, η Κομισιόν έχει συνάψει μέχρι τώρα έξι συμφωνίες προαγοράς για αυτά τα φάρμακα, μία από τις οποίες ήδη διανέμεται. 
Αυτές οι συμφωνίες προκάλεσαν πολιτική κατακραυγή λόγω των συμφωνημένων όρων και προϋποθέσεων, τα οποία επέβαλαν σε μεγάλο βαθμό κυρώσεις στα κράτη μέλη, τα οποία τώρα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την εκστρατεία εμβολιασμού.
Οπως επισημαίνει ο ευρωβουλευτής, προβλήματα προκλήθηκαν επίσης από το να επιτρέπεται σε ορισμένα κράτη μέλη να προβαίνουν σε ξεχωριστές μεμονωμένες συμφωνίες με φαρμακευτικές εταιρείες, εκτός της εντολής που δόθηκε στην Κομισιόν, υπονομεύοντας έτσι την αποτελεσματικότητα της συντονισμένης διαχείρισης και δημιουργώντας μια ανισορροπία διανομής εις βάρος χωρών όπως η Ιταλία.
Αυτό, συμπληρώνει, επιδεινώνεται από τη σοβαρή ζημία στη φήμη που υπέστησαν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, ως αποτέλεσμα της απαράδεκτης απόφασης να κρατηθεί το περιεχόμενο των συμφωνιών αγοράς μυστικό, ακόμη και από το ίδιο το Κοινοβούλιο.
Κατηγορηματικά ο Ιταλός ευρωβουλευτής υπογραμμίζει ότι, αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές του δικαιώματος στη διαφάνεια και τη συμμετοχή και ερωτά αν, υπό το πρίσμα των ανωτέρω, θεωρεί η Κομισιόν σκόπιμο να παραιτηθεί η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδη, ώστε να μπορέσει κάποιος άλλος να αναλάβει τη μελλοντική διαχείριση της στρατηγικής για τα εμβόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση