GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΙΘΕΣΗ με γκαζάκια στο Ίδρυμα Μητσοτάκη...

Γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι το βράδυ της Παρασκευής έξω από το κτίριο του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», στην οδό Ψαρομηλίγκου στο Θ...


Γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι το βράδυ της Παρασκευής έξω από το κτίριο του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», στην οδό Ψαρομηλίγκου στο Θησείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε σακούλα με γκαζάκια στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου. Εξ αυτών, το ένα εξερράγη και το έσβησε με πυροσβεστήρα ο σκοπός που βρισκόταν σε υπηρεσία.

Στο σημείο κλήθηκε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 23.00 το βράδυ από το ειδικό ρομπότ  ο έλεγχος του μηχανισμού.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, επρόκειτο για αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό μέσα σε μια τσάντα, που αποτελείτο από δύο γκαζάκια, ένα μεγάλο μπουκάλι, προσανάμματα και κεριά, τον οποίο ο δράστης που τον τοποθέτησε δεν πρόλαβε να ανάψει.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 21.00 ο αστυνομικός σκοπός που εκτελούσε υπηρεσία στο ίδρυμα, είδε έναν άγνωστο να αφήνει την τσάντα και να προσπαθεί να ανάψει φωτιά.

Ο αστυνομικός έτρεξε προς το μέρος του με αποτέλεσμα ο επίδοξος εμπρηστής να εγκαταλείψει την προσπάθεια και να τραπεί σε φυγή.

Ο μηχανισμός παρελήφθη από τους πυροτεχνουργούς και ο συναγερμός έληξε, ενώ ο δράστης αναζητείται.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
«Η επίθεση θρασύδειλων τραμπούκων στο Ίδρυμα “Κωνσταντίνος Μητσοτάκης” είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος στόχων που σχετίζονται με τη Νέα Δημοκρατία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
«Οι εχθροί της Δημοκρατίας στοχεύουν όσους την υπερασπίζονται και την ενδυναμώνουν. Αλλά η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν. Αντίθετα με ό,τι επιδιώκουν οι υποστηρικτές του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνα, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει κράτος δικαίου», σημειώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση